Milliyet App
Uygulamayı Aç
Web
Web'de Devam Et
Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan DurumuTV Rehberi
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiEMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI SON DURUM 📌 Emekli bayram ikramiyesi arttı mı, ne kadar olacak? 2026 emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatar?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI SON DURUM 📌 Emekli bayram ikramiyesi arttı mı, ne kadar olacak? 2026 emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatar?

12.02.2026 - 00:02 | Son Güncellenme: 12.02.2026 - 00:02

#Emekli bayram ikramiyesi son durum#bayram ikramiyesi son dakika
Linki KopyalaWhatsappLinkedinFlipboard
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı yaklaşırken 2026 emekli bayram ikramiyesi yeniden gündemin en çok araştırılan konuları arasında yer aldı. Milyonlarca emekli ve hak sahibi, "2026 emekli bayram ikramiyesi arttı mı, ne kadar olacak? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?" sorularına yanıt arıyor. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılan emekli ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı ise kamuoyunda en çok merak edilen başlıkların başında geliyor. Gözler, hükümet ve ilgili kurumlardan gelecek resmi açıklamalara çevrilmiş durumda. İşte detaylar...

1/4EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI SON DURUM 📌 Emekli bayram ikramiyesi arttı mı, ne kadar olacak 2026 emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatar

2026 emekli bayram ikramiyesi zammı gündemdeki yerini koruyor. Ramazan ayına sayılı günler kala emekliler, bayram ikramiyesi ödeme tarihleri ve yeni tutar hakkında yapılacak açıklamaları yakından takip ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi yatırılan ödemeler için bu yıl artış olup olmayacağı en çok konuşulan konular arasında yer alırken, "Bayram ikramiyesi kaç TL olacak, ne zaman yatacak?" soruları arama motorlarında üst sıralara çıktı.

2/42026 BAYRAM İKRAMİYESİ SON DURUM NE

2026 BAYRAM İKRAMİYESİ SON DURUM NE?

2026 yılı Ocak ayı itibarıyla emeklilere %12.19 oranında zam yapılırken, memur emeklileri de %18.60 maaş artışı aldı. En düşük emekli aylığı da bu süreçte 16 bin 881 TL’den %18.48 oranında artışla 20.000 TL’ye çıkarıldı. Emeklinin zamlı aylığının belli olmasıyla birlikte bayram ikramiyelerine artış yapılacağı konuşulmaya başlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ikramiye artışının bütçeye etkisini araştırdığı belirtilirken, hükümetin yasal düzenlemeyi de Ramazan ayı içerisinde Meclis’e sunmaya hazırlandığı söyleniyor.

3/4BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM NE KADAR OLACAK

BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM NE KADAR OLACAK?

Halihazırda bayram ikramiyesi 4.000 TL olarak ödeniyor. Kulis bilgilerine göre, ikramiyenin 2026 yılında 5.000 TL’ye yükseltilmesi en güçlü ihtimal olarak değerlendiriliyor. Bütçe imkanlarına bağlı olarak 6.000 TL seçeneği de gündemde.

İKRAMİYE ZAMMINDA YASAL SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Bayram ikramiyesi artışı için kanun değişikliği gerekiyor. Kanuni değişiklik yapılmadığı takdirde geçen seneki rakamlar yürürlükte kalmış olacak. Düzenlemenin TBMM’ye sunulması, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi ve Genel Kurul’da kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor.

4/4EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI SON DURUM 📌 Emekli bayram ikramiyesi arttı mı, ne kadar olacak 2026 emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatar

ÖDEMELER NE ZAMAN YATAR?

Bayram ikramiyeleri genellikle bayramdan 7–10 gün önce emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. Ödemeler, emeklilerin maaş alma günlerine göre kademeli olarak gerçekleştiriliyor.”

KİMLER İKRAMİYE ALABİLİYOR?

Bu yıl Ramazan ayı 19 Şubat'ta başlıyor. Ramazan Bayramı ise 20-24 Mart tarihleri arasında olacak. Peki emekli bayram ikramiyelerine ne kadar zam olacak? Dul ve yetim aylığı alanlar da emekli ikramiyesi alabiliyor mu? Çift emekli maaşı olanlar ne kadar ikramiye alabiliyor? Konuyla ilgili tüm merak edilenleri milliyet.com.tr’ye değerlendiren Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş şu ifadeleri kullandı: “Bayram ikramiyesi; SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ödeniyor. Dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine de ikramiye veriliyor. Bu kesime yapılacak ödemeler, bağlanan aylık oranına göre (%25, %50 veya %75) üzerinden hesaplanıyor.

Bayram ikramiyesi SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine tam olarak ödenirken, dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine ikramiye bağlanan aylık oranına göre veriliyor. Buna göre eşinden dolayı tek başına aylık alan dul eşler bayram ikramiyesinin %75’ini alabiliyor.

Vefat eden emeklinin geride eşi ve çocuğu da varsa bu eş, ikramiyenin %50’sini alabiliyor. Yetim aylığı alan çocuklar ise hisse oranlarına göre ikramiye alıyor ve ikramiyenin %25’i üzerinden ödeme alabiliyor.

ÇİFT MAAŞ ALAN ÇİFT İKRAMİYE ALABİLİYOR MU?

Hayır, birden fazla emekli aylığı alan kişiler yalnızca tek bayram ikramiyesi alabiliyor. Ödeme, en yüksek aylığın bağlandığı dosya üzerinden yapılıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI PERSONEL ALIYOR 📢 250 Vergi Müfettiş Yardımcısı alımı başvuruları başladı mı, ne zaman ve nasıl yapılır
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI PERSONEL ALIYOR 📢 250 Vergi Müfettiş Yardımcısı alımı başvuruları başladı mı, ne zaman ve nasıl yapılır?
AÖF BAHAR DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ 2026 || Açıköğretim sınavları ne zaman AÖF Vize ve final sınav tarihleri hangi ayda, hangi günler
AÖF BAHAR DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ 2026 || Açıköğretim sınavları ne zaman? AÖF Vize ve final sınav tarihleri hangi ayda, hangi günler?
DOĞUM İZNİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ: Doğum izni uzatıldı mı, 24 hafta oldu mu Doğum izni kanun teklifi Meclisten geçti mi
DOĞUM İZNİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ: Doğum izni uzatıldı mı, 24 hafta oldu mu? Doğum izni kanun teklifi Meclis'ten geçti mi?
İNCİ TANELERİ BÜYÜK FİNAL YAKLAŞIYOR || İnci Taneleri final mi yapıyor İnci Taneleri final bölümü ne zaman
İNCİ TANELERİ BÜYÜK FİNAL YAKLAŞIYOR || İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri final bölümü ne zaman?
Yazarlar
Tunca Bengin
Tunca BenginÜç maymun istihbaratı!..
Melih Aşık
Melih AşıkTRUMP’A SORULAR
Hakkı Öcal
Hakkı ÖcalBu savaşın bize de verdiği dersler var
Ali Eyüboğlu
Ali EyüboğluAvrupalı kaçıyor Türkler övüyor!
Güldener Sonumut
Güldener SonumutTürkiye artık Made in Europe
Eren Aka
Eren AkaKaravancılara park yasağı!
Çağdaş Ertuna
Çağdaş ErtunaAnılarını açık artırmaya çıkarıyor
Osman Gençer
Osman GençerBaşkan başkana oda odaya karşı
Prof. Dr. Mahmut Özer
Prof. Dr. Mahmut ÖzerEbu Hanife’nin Entelektüel Mirası
Gözden Kaçmasın
4 kent için korkutan tahmin: Zemin bu yükü taşıyamıyor
4 kent için korkutan tahmin: Zemin bu yükü taşıyamıyor
İş yerine geldi, herkesi dışarı çıkarıp kapıyı kilitledi Eski sevgili dehşetinde yeni detaylar
İş yerine geldi, herkesi dışarı çıkarıp kapıyı kilitledi! Eski sevgili dehşetinde yeni detaylar
Yer: Eskişehir İlkokul kapısına tehdit mektubu bıraktı
Yer: Eskişehir! İlkokul kapısına tehdit mektubu bıraktı
Aksaraylı İlker, gittiği ülkeden 21 günde evlenip geri döndü: Otel masraflarımı bile karşıladılar
Aksaraylı İlker, gittiği ülkeden 21 günde evlenip geri döndü: Otel masraflarımı bile karşıladılar
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2026 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik