Tarihin en kısa meydan muharebelerinden birinde Osmanlı birliklerini yenilen Macar ordusu dağıldı ve Macar Krallığı yıkıldı. Krallığın neredeyse tüm toprakları Osmanlı hakimiyetine girdi. Ancak Eger bunlardan biri olmadı. Rotasını Viyana'ya çeviren Kanuni Sultan Süleyman, Macaristan'ın kuzeyindeki Eger kalesine nispeten küçük birlikler göndermiş ama onlar da başarı sağlayamamıştır.
Eger, 3. Mehmet döneminde Osmanlı topraklarına katıldı. Hatta padişah Eger fatihi olarak anıldı. Yine Macaristan'da Haçova Meydan Muharebesi'nde Avusturya ve Erdel birliklerini yenen 3. Mehmet, bölgedeki Osmanlı hakimiyetini güçlendirdi. Bu dönemde de Eger, Eğri adını aldı ve şehre Kethüda Hamza Bey Camii başta olmak üzere çok sayıda yapı inşa edilmeye başlandı.
2. Viyana Kuşatması'nın başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından 1687 yılında Osmanlı birlikleri Eger'den çekildi. 1596 yılından 1687'ye kadar neredeyse bir asır Osmanlı yönetiminde kalan Eğri'de bu dönemden geriye sadece Kethüda Hamza Bey Camii'nin 40 metre yüksekliğe sahip 97 basamaklı minaresi kaldı.
1687 yılında Avusturyalılar tarafından yıkılan caminin minaresi zamana meydan okumaya devam ediyor. Bugün, bu minare Osmanlıların en kuzeydeki mirası olarak ayakta kalmaya devam ediyor.