Yaşam Geleceğin iş kadınları

Geleceğin iş kadınları

06.03.2015 - 13:43 | Son Güncellenme:

Eğitim, girişim ve global tecrübe ile yeni bir lider kadın jenerasyonu yetiştirmeyi amaçlayan G(irls)20 Zirvesi, bu yıl Ekim ayında İstanbul’da gerçekleşecek.

Geleceğin iş kadınları

2025 yılına kadar 100 milyondan fazla kadını hayatına kazandırarak; önemli ölçüde global büyüme sağlanmasını, yoksulluk ve eşitsizliğin azaltılmasını hedefleyen katılımcılar, G20 Brisbane Bağlılığı’na dahil oluyorlar.

İstanbul, Türkiye – Kadın iş gücü artışının global ekonomik hedeflere ulaşmadaki stratejik önemini geliştirme amacı ile, G20 mimarisine göre tasarlanan G(irls)20 Zirvesi, bu yıl 5-6 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Her G20 ülkesinden bir kadın delegenin, Avrupa ve Afrika Sendikaları’ndan, Afganistan, Pakistan ve MENA bölgesinden de birer temsilcinin katılacağı G(irls)20 Zirvesi, kalabalık bir delegeler topluluğuna ev sahipliği yapmış olacak. Bu sene G20 Türkiye Başkanlığı’nda gerçekleşecek G(irls)20 Zirvesi’ne ayrıca; Azerbaycan, Singapur ve İspanya'dan da birer delege katılacak.

İlk kez 2009 yılında Clinton Küresel Girişimi açıldığında düzenlenen G(irls)20 Zirvesi, daha sonra, Toronto (2010), Paris (2011), Mexico City (2012), Moskova (2013) ve Sidney’de (2014) olmak üzere bu güne kadar beş kere gerçekleştirildi. Kadınların işgücüne katılımının ekonomik büyüme için bir anahtar olduğunu savunan ilk küresel sosyal girişim oldu.

G20, brüt dünya hasılasının yaklaşık (GWP) yüzde 85’i, dünya ticaretinin yüzde 80’i ve dünya nüfusunun üçte ikisini oluştururken; G(irls)20, G20 öncesi zorluklara odaklanarak genç kızların ve genç kadınların becerileri üzerine stratejik yatırımlar yapıyor, topluma ve ekonomiye tam katılımlarını sağlıyor.

Ana katılımcımız ve ortağımızın Sabancı Vakfı olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. 15-23 yaş arasındaki genç kadınların dahil olduğu G(irls)20 programı kapsamında 300’den fazla mentor ve 200’ün üzerinde metni bulunuyor. Yetenek geliştirme odaklı workshoplar gerçekleştiriliyor, genç kadınların akademik ve profesyonel başarı elde edebilmeleri için gerekli altyapı inşa ediliyor, burs imkanları sağlanıyor.

G(irls)20 2015 delegeleri açıklandı

G(irls)20 Zirvesi’ne dahil olan delegeler, açık, küresel bir uygulama sürecinde seçiliyorlar. Seçim, adayların; liderlik, kişisel başarı hevesleri, analitik becerileri, hem küresel hem de yerel olarak ekonomik zorluklara yenilikçi çözümler bulabilme becerilerine dayanan cevapları üzerinden gerçekleşiyor. Bu sene, 27 delege için 1000’den fazla başvuru alınan G(irls)20 için seçim süreci tamamlanarak isimler açıklandı.

Yazarlar