Geri Dön
'Gossip Girl' zamanının ötesinde miydi?

'Gossip Girl' zamanının ötesinde miydi?

Bir zamanlar televizyon dünyasına damga vurmuş, Manhattan'ın skandallarla dolu hayatını konu alan 'Gossip Girl' dizisinin ünlü isimleri Penn Badgley ve Chace Crawford, dizinin günümüze ışık tutan etkilerinden bahsetti...

Merve Girgin
Merve Girgin

Ünlü Amerikan dergisi Variety'nin Youtube kanalında harika bir serisi var. Adı Actors on Actors. Özellikle son dönemde performanslarıyla dikkat çekmiş oyuncular, ikili gruplar halinde bir araya geliyor. Oyuncular, sunucu olmadan, filmleri hakkında birbirleriyle röportaj yapıyor ve bir nevi sektöründe başarılı iki ismin karşılıklı sohbetini izliyoruz. Youtube'da bolca film röportajı izleyen biri olarak, bu ortam daha gerçek ve samimi geliyor açıkçası. Röportaj esnasında sunucudan gelen sorulara genellikle otomatik cevap veren oyuncular, dengi olarak gördükleri aktör ve aktrislere daha samimi ve içten bir şekilde cevap veriyorlar. Seri çok enteresan isimleri bir araya getirebilirken, iki iyi arkadaşı da buluşturabiliyor. Bazı ikililer şöyle mesela; Scarlett Johansson - Chris Evans, Shia LaBeouf - Kristen Stewart, Brad Pitt - Adam Sandler, Margot Robbie - Jake Gyllenhaal... Kanalı incelerseniz eminim ilginizi çekecek bir ikili bulacaksınızdır.

Haberin Devamı

Gossip Girl'in gözde isimleri Dan ve Nate

Gelelim bizim üzerinde duracağımız ikiliye... Penn Badgley ve Chace Crawford. Nam-ı diğer Yalnız Çocuk Dan Humphrey ve Nate Archibald. Eminim isimler tanıdık gelmiştir. Çok iyi hatırlıyorum, yıl 2007... Yabancı içerikleri bizlerle buluşturan popüler bir kanalda reklamları dönüyordu. Sarışın bir kız tren istasyonundan iniyor, liseli gençler çılgın partiler yapıyor, lüks markalı kıyafetleriyle salınıyor ve bir ses Manhattan'ın yüksek sosyetesinin skandallarla dolu hayatını ortaya dökeceğini söylüyor. Konuşmasını da ikonik "xoxo, Gossip Girl" diye bitiriyor. 6 sezon süren Gossip Girl, bir dönem gençliğinde büyük iz bıraktı. Blair/Chuck aşkı efsaneleşti, hâlâ Instagram'da kolajlarını görüyorum mesela. Gossip Girl modasını konuşmak için ise ayrı bir yazı yazmak gerekir sanırım.

Haberin Devamı

Penn Badgley ve Chace Crawford dizinin sona ermesinden yaklaşık 8 sene sonra Variety'nin serisine konu oldular. Bu süreçte videolar elbette görüntülü konuşma yoluyla yapıldı. Penn, online bir platformda yayınlanan ve çok sevilen dizisi You hakkkında, Chace ise The Boys dizisi hakkında konuşmak için bir araya geldi. Ama biz tabi ki Gossip Girl'ün konuşulduğu anları cımbızla çektik ve bazı notlar aldık.

Gossip Girl dedikodusu yapıldı

Öncelikle ikisi de diziyi tekrar izlemeyeli çok olmuş. Hatta Penn, izlediğinde de 20'li yaşlarının başındaki halini izlemekten rahatsız olmuş. Penn'in You dizisindeki Joe karakterinin, Gossip Girl'deki karakteri Dan'in yıllar sonraki versiyonu olabileceğinden bahsettiler. Daha birçok anı deşelendi tabii. O zamanlar Badgley’nin sevgilisi olan Blake Lively'nin ona 2007'de ilk sürümü çıkan iPhone'u hediye ettiğinden ve o zaman bu telefonu ne kadar garip bulduğundan bahsettiler. Tabii o zamanlar daha çok kameralı ve klavyeli telefonlar revaçtaydı. Ayrıca yeni bir versiyonu yapılacak olan Gossip Girl projesinden de bahsettiler. Dizinin kadrosu tamamen farklı olacak ve online bir platformda yayınlanacak. İkili yeni versiyonu görmek için sabırsızlandıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Zamanının ötesinde miydi?

Penn, 2007 yılında ilk sezonu çekerken Twitter diye bir şeyden bahsedildiğini hatırlıyor. Menajerinin ona bir hesap açmayı ve tweet atmayı öğrettiğini, onun ise "Bu kuş şeyi ne böyle?" dediğini anımsıyor. O zaman garip görünen bu uygulama şimdi herkesin elinin altında. Bu nedenle "Gossip Girl'e hakkını vermeliyiz" diyor. Penn Badgley dizinin “fütüristik bir konseptinin” olduğunu ve " sosyal medyadan önceki sosyal medya" olduğunu savunuyor. Chace de "Zamanın ötesindeydi" diyerek destek veriyor. Peki gerçekten Gossip Girl, zamanının ötesinde miydi?

Bir ilk adımdı

Gossip Girl, şu anki anlamda sosyal medya dönemine yetişemedi maalesef. Eminim yetişseydi giyilen kıyafetler, diyaloglar, gidilen balolar, davetler her şey sosyal medyaya konu olurdu. Hele o entrikalar ne konuşulurdu! Aslında düşünüyordum da o dönemde Gossip Girl bir nevi sosyal medya uygulaması görevi görüyordu. Gossip Girl, anonim biri tarafından yönetilen bir site/blog idi. Son dakika haberlerini paylaşırken, herkesin birbirinden haberdar olmasını sağlıyordu. Kişiler, haberleri Gossip Girl'e yolluyor, site ise kaynağını açığa çıkarmadan haberi paylaşıyordu. Haber sirkülasyonu durmadan devam ediyordu. Belki kişiler özel profillere sahip olup paylaşım yapamıyorlardı ama haberin ulaşması ve haberin o çevrede uyandırdığı etki açısından günümüz sosyal medyasının ilk adımı olarak görülebilir bana kalırsa.

Haberin Devamı

Başka şeyleri de tahmin etti

Gossip Girl sadece sosyal medyayı değil daha başka şeyleri de tahmin etti. Mesela, dizide lise çağındaki gençler, topuklu ayakkabıları, cüretkâr giysileri, spor arabaları, yüksek egoları ve partileriyle yaşlarından oldukça büyük davranıyor. Ben o zaman izlerken bile yok canım gerçekten 15-16 yaşındakiler gençler böyle bir hayat sürüyor olamaz dediğimi hatırlıyorum. Şimdi sosyal medyaya girerseniz bu tariflere uyan birçok kişi bulacağınıza eminim. Penn Badgley, diziyi 'gerçeklerden kaçma' olarak nitelendirmiş. Çünkü izleyicilerin, dizideki zenginliğin ve aşırılığın çekiciliğine kapıldığını, bir nevi gerçeklerden kaçma yoluna gittiklerini düşünüyor. Günümüzde de kitlelerin, bu tür uçuk yaşamlar sürdüren gençlerin hayatlarına olan ilgisini, biz de bu şekilde açıklayabiliriz sanırım.

Gossip Girl zamanının ötesinde miydi

Haberin Devamı

Gençler yine aynı sorunlarla boğuşuyor

Dizinin yaratıcılarından Josh Schwartz (kendisi aynı zamanda The O.C'nin de yaratıcılarından) "Telefonlar güncellenir ama gençlerin hayatı ve mücadele ettiği şeyler oldukça zamansızdır, hangi cihazı kullandıkları fark etmez" diye belirtmiş. Oldukça doğru bir tespit. Diziyi hatırlayacak olursak pek çok örnek bulabiliriz. Orta sınıftan gelen Dan, her ne kadar eleştirse de oraya ait olmadığını belirtse de yüksek sosyete ve üst sınıfa girmek için gizlice pek çok teşebbüste bulunuyor. Kardeşi Jenny, kendi sınıfını tamamen yok sayıp Manhattan elitlerinin arasına girmeye çalışıyor, onların arasında var olmaya çalışıyor ve bu yolda çok şeyini kaybediyor. Blair' in gay babası, annesi ile olan mesafesi, sürekli mükemmel olma çabası, sevgisini dışa vuramaması. Serena'nın annesiyle kuramadığı bağ, erkekler tarafından hayatının yönlendirilmesi, kendi kimliğini bulmakta zorlanması. Ve niceleri. Genel anlamda gençlerin sorunları yine aynı. Sadece sorunlarını paylaştıkları veya örtbas ettikleri platformlar değişti diyelim.

Penn Badgley ve Chace Crawford sayesinde zamanda kısa bir yolculuk yaptık. Gossip Girl dizisinin, sadece zamanını etkilemekle kalmayıp günümüze kadar ulaştığını görüyoruz. Böyle ikonik bir diziye de böyle bir vizyon yakışırdı zaten. Peki siz neler düşünüyorsunuz? Gossip Girl'de gördüğünüz ve şu an gerçekleşen şeyler var mı? Xoxo.

Benzer İçerikler