Geri Dön
Greta Thunberg hangi karanlık sırları ifşa edecek?

Greta Thunberg hangi karanlık sırları ifşa edecek?

BM İklim Zirvesi'ndeki bombastik konuşmasından sonra küresel çapta bir yıldıza dönüşen Greta Thunberg, epey uzun bir zamandır komplo teorilerinin merkezinde. Genç iklim aktivisti bu durumu ti'ye almış ve "Herkesi ifşa edeceğim!" diyerek şaşırtıcı bir açıklamaya imza atmış...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Büyük planın küçük bir parçası'

Melodifestivalen birincisi İsveçli ünlü şarkıcı Malena Ernman'ın kızı Greta Thunberg, dünyanın en genç iklim aktivistlerinden biri. Hepimiz onu BM İklim Zirvesi'nde dünya liderlerini çat, çat eleştirdiği konuşmasıyla tanıdık. Kimileri onu samimi ve içten buldu, kimileri de komplo teorilerinin göbeğine oturtarak Greta'nın aslında 'büyük bir planın küçük bir parçası' olduğunu iddia etti.

"Herkesi ifşa edeceğim!"

Greta Thunberg geçtiğimiz günlerde yaş gününü kutlamış. O artık 18 yaşında. Ve hâlâ komplo teorilerinin tam merkezinde. Thunberg, doğum günündeki tebrik mesajları dolayısıyla bu konuya da Molatik olmuş, hatta müjdeyi vermiş. Thunberg, "İklim ve okul grevi komplo teorilerinin ardındaki tüm karanlık sırları ve artık beni kontrol edemeyecek olan kötü kişileri ifşa edeceğim! Sonunda özgürüm" gibi bir açıklama yapmış.

Komplo teorilerini ti'ye almış

Greta Thunberg hangi karanlık sırları ifşa edecek diye ciddi ciddi merak eden de var tabii. En hafif tabirle komik bir durum. Greta Thunberg, gayet aklı başında bir şekilde bir komplo teorisi parçası olduğunu kabul etmiş ve bu durumu ti'ye alarak aşlamış bunun üzerinden geyik çevirmeye. Her konuyu büyük bir resime bağlama taraftarı olanların sayısı bir hayli çok, her yerde var onlardan. Bir gencin, iklim değişikliği için isyan etmesinin altındaki hesabı, kitabı görmeye meraklılar. Halbuki daha büyük bir resmi kaçırıyorlar: Hayat aslında sanmadığımız kadar düz ve bolca tesadüflü ilerliyor olabilir mi? Belki de şüphecilik dozunu fazla kaçırmaktan ötürü her taşın altında bir sebep-sonuç aranıyor olabilir mi?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler