Gündem 10 Kasım mesajları - 10 Kasım Atatürk'ü anma günü...

10 Kasım mesajları - 10 Kasım Atatürk'ü anma günü...

10.11.2017 - 06:56 | Son Güncellenme:

10 Kasım mesajlarını sizler için derledik. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıl dönümünde anılıyor. İşte en güzel 10 Kasım mesajları ve sözleri haberimizde yer alıyor.

10 Kasım mesajları - 10 Kasım Atatürkü anma günü...

Ulu önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının tam 79. yılındayız. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için sevdiklerinize yollayabileceğiniz 10 kasım ile ilgili özlü sözler, 10 Kasım mesajlarını sizler için sayfamızda hazırladık. İşte 10 Kasım Atatürk'ü Anma gününü ve önemini anlatan kısa sözler ve mesajlar...

Haberin Devamı

Ulu önder Atatürk, 10 Kasım 1938 yılında İstanbul – Dolmabahçe Sarayı’nda ölmüştür. Cenazesi Ankara Etnografya Müzesi’nde tutulduktan 15 yıl sonra 10 Kasım 1953 yılında Anıtkabir’in inşasının tamamlanmasıyla cenazesi Ankara – Anıtkabir’e nakledilmiştir.

10 KASIM MESAJLARI VE SÖZLERİ

Bu vatan senin gibi bir kahramanı ebediyen bir daha görmeyecek yerinde rahat uyu…

- Türkün nabzı attıkça, son damla kanımız akmadıkça, UNUTULMAZSIN Mustafa Kemal ATATÜRK.

- Rüzgâr ağırdan eser, her 10 Kasım sabahı, her bir yere savurur, sararmış yaprakları. Hüzünlenir milletim, her 10 Kasım sabahı, çiçeklerle donanır, Anıtkabir yolları.

- Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Haberin Devamı

- Boğazımızda kocaman bir düğüm olur her On Kasım'da. Geçen her yıl seni daha da çok aratır oldu. Sen bize bu cennet vatanı bıraktın Allah da seni cennet yurtlarında barındırsın.

10 Kasım mesajları - 10 Kasım Atatürkü anma günü...

- O, yüce bir dağa benzer Eteğinde yaşayanlar bu yüceliği fark edemezler Bu dağın azametini kavrayabilmek için, O'na çok uzaklardan bakmak gerekir.

- Büyük adamlar, kuşaklarının başındadır. Türk Milleti'nin başındaki büyük ve dahi Atatürk, politika ve savaş alanlarında yılmayan büyük ve yurtsever bir insandı.

- Ufuklarda bir ışık söndü , on kasım sabahında güneş doğmuyor dünya karanlık,ıssız cumhuriyetimiz ağlıyor..

- 2017 yılı 10 Kasım'ında bir kez daha vatanımızın başı sağ olsun…

- 10 kasım yüreğimizden bir parçanın kopuşudur ,bizim yalnızlığımızdır.. hüzün olsa da umutsuz değiliz atamızın izindeyiz..

- Atatürk gibi insanlar bir nesil için doğmadıkları gibi belli bir devre için de doğmazlar. Onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihinde hüküm sürecek insanlardır.

- Bize emanet ettiğin bu vatan ebediyen var olacaktır. Vatana ihanet etmek isteyenlerin yanına hiçbir şey kar kalmayacaktır. Sen Rahat uyu paşam.

10 Kasım mesajları - 10 Kasım Atatürkü anma günü...

- Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.

- 79. yıldır gözümüz yaşlı. Türk milleti 79. Kez başın bir kere daha sağ olsun.

Haberin Devamı

- 10 Kasımda ben üzgünüm neden? Çünkü bizden ayrıldı Atatürk'üm, bizden kalbimiz kırık gönlümüz buruk çünkü bizden ayrıldı en güzel varlık.

- Adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran büyük şahsiyet sen Türk milletinin kalbinde ebedi yaşayacaksın.

O, benzeri olmayan bir devlet adamı idi. Diktatörlerin tahammül edemediği serbest bir nizamla, demokrasilerin başaramadığı ve başaramayacağı işler yapmıştır. Tarihte böyle adamlar devirlerine kendi adlarını vermişlerdir.

- 10 Kasım sabahının verdiği hüznü, Atatürk'ü daha iyi anlayarak yeniyorum.

10 Kasım mesajları - 10 Kasım Atatürkü anma günü...

- Gidiyor Ata'm, gidiyor eller üstünde, yürüyor kalbimizin en derinine, ağlıyorken bizler yediden yetmişe, söz veriyoruz Ata'm izinden gitmeye. Şimdi sensizliğe üzülmenin zamanı, şimdi fikirlerini daha iyi anlamalı, kurduğun cumhuriyetin değerini bilip, her zaman en yükseğe, ileriye taşımalı.

- O genç ve dahi Türk şefinin o esnada Çanakkale'de bulunması, müttefikler bakımından talihin en acı darbelerinden biridir.

Haberin Devamı

- Büyük Atatürk! Seni seven ve anlayan bir gençlik her zaman var olacaktır.

- Atatürk yalnız kahraman milletinin büyük bir şefi olmakla kalmamıştır. O, aynı zamanda insanlığın da en büyük evladı olmuştur.

- Atatürk, yirminci asrın en büyük gerçeğini yaratan adamdır.

- Atatürk, şahsiyet ve yeteneğin dev gibi bir simgesi idi, o, yirminci yüzyılın en görkemli olayını yaratan adamdı.

- Atatürk, Türk Milleti'nin ruhunda Türk bayrağı gibi dalgalanan bir baştı.

- Atatürk, tarihte teşkilatçı bir dahi, bir milletin harikalar yaratan yöneticisi ve memleketinin kurtarıcısı olarak kalacaktır.

- 10 Kasım'ı sadece yas günü, üzüntü günü değil, Atatürk'ün fikir ve düşüncelerinin daha iyi anlaşıldığı gün olarak ta bilmemiz gerekir.

- Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk. Her zaman yüreğimiz de yaşayacaksın.

- 10 Kasım sabahı 09.05 bütün sirenler çaldı, bütün gözyaşları aktı, bütün herkes hazırda, sen hiç unutulmazsın çünkü sen Atatürk'sün...

- O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük önderdi.

Haberin Devamı

- 10 Kasım 1938'den bugüne seni her zamankinden daha çok özlüyor ve daha iyi anlıyoruz. Ruhun şad olsun.

- Bu yüce millet bir 10 Kasım'da daha Anıtkabir'e akın akın gidiyor. 79 yıldır unutulmadın unutulmayacaksın rahat uyu paşam emanetlerin bizimle güvendedir.