Gündem 10 yaşındaki kıza otobüste taciz

10 yaşındaki kıza otobüste taciz

16.12.2009 - 14:30 | Son Güncellenme:

.

10 yaşındaki kıza otobüste taciz

SAMSUN’da koruyucu ailesi ile birlikte otobüse binerken tacize uğradığı ileri sürülen 10 yaşındaki A.S., kendisini taciz ettiğini ileri sürdüğü şoför 41 yaşındaki Recep Özkurt’a duruşmada “Allah belanı versin” diye bağırdı. Duruşma boyunca ağlayan küçük kız, savunma yapan sanığın yalan söylediğini ileri sürdü.

Olay geçen Ağustus ayında meydana geldi. Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtta kalan ve koruyucu ailesi olan emekli öğretmen 41 yaşındaki F.E. ile birlikte yaşayan A.S., Taflan’dan şehir merkezine gitmek için Büyükşehir Belediyesi Halk Otobosüne bindi. Bu sırada otobüs şoförü evli 3 çocuk babası Recep Özkurt, iddiaya göre yanından geçen küçük kızın kalçalarını elledi. Şehir merkezine gelince de kendilerinden başka yolcu bulunmayan otobüsten inen A.S.’ye arkadan sarılarak göğüslerini tuttu. Küçük kızın ağlaması üzerine önden inen F.E. duruma müdahale etti ve otobüsün plakasını polisi arayarak bildirdi. Kısa sürede yakalanan Recep Özkurt, çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘İNİP BİNERKEN YARDIMCI OLDUM’ Bugün Samsun 1’inci Ağır ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya katılan Recep Özkurt, yaptığı savunmada olayın bir yanlış anlaşılma olduğunu ileri sürerek şunları söyledi: “İftar saati idi. Taflan’dan boş dönüyordum. Kadın ile çocuk durakta bekliyordu. Yanlarında durdum. Bu saatte otobüs bulamayacaklarını Atakum İlçesi’ne kadar kendilerini götürebileceğimi söyledim. Kabul ettiler. Ben bu sırada aşağıya indim ve lastikleri kontrol ettim. Bayanla kız çocuğu bu sırada araca binmişti. Atakum’da kendilerini başka otobüsçü arkadaşa teslim ettim. Küçük kıza inip- binerken sadece yardımcı oldum. Sanırım beni yanlış anladılar. Ben kimseyi taciz etmedim.”
‘ALLAH BELANI VERSİN’
Bu sırada mahkeme salonunda bulunan A.S. ise ağlamaya başladı. Hıçkıran küçük kız, “Allah belanı versin. Yalan söylüyorsun” diye bağırdı. Psikolog eşliğinde ifade veren A.S., şoförün kalçasını ve göğüslerini ellediğini ileri sürdü.

Duruşmaya katılan, küçük kızın koruyucu annesi F.E ise, kendisinin otobüsten önce indiğini belirterek, “Arkamdan da kızım geliyordu. Birden bağırıp ağlamaya başladı. Ne olduğunu sorunca da, şoförün kalçasını ellediğini söyledi. Şeker hastası olduğum için fenalık geçirdim. Bu sırada şoför kaçmış. Ancak A.S. plakasını yazmış. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

Duruşma, küçük kızın ruh sağlının bozulup bozulmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verilerek ertelendi. Mahkeme sanığın tahliye talebini de kabul etmedi.