Gündem 100 bin okur ziyaret etti

100 bin okur ziyaret etti

07.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Haydarpaşa’daki dikkat çeken görüntülerden biri de evlenen çiftlerin Kitap Günleri’ni ziyaret etmesi oldu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun nikâhını kıydığı çiftler nikâhtan sonra Haydarpaşa Tren Garı’na uğradı.

100 bin okur ziyaret etti

Kadıköy Belediyesi tarafından Haydarpaşa Tren Garı peronlarında düzenlenen Kitap Günleri’nin sekizincisi önceki gün 100 bin okur ziyareti ve 500 binden fazla kitap satışıyla sona erdi. Haydarpaşa Garı’nın tarihi atmosferinde yaşanan tarihle edebiyatın buluştuğu Kitap Günleri’ne 180 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katıldı. Edebiyat dünyasının usta isimlerinden Yaşar Kemal, Gülten Akın ve Tahsin Yücel’in adını taşıyan üç ayrı peronda düzenlenen imza günlerinde yaklaşık 600 yazar, sanatçı ve çizer okuyucu ile buluştu. Sabah 10.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında ziyarete açık olan Kitap Günleri’nde söyleşi, panel, şiir dinletisi, okuma saatleri ve çocuk etkinlikleri gibi 50 kültür etkinliği yapıldı.

Kitap Günleri’nde kitaplardan sonra en çok ilgiyi peronlar arasında bekleyen trenler çekti. Raylarda, vagonlarda çekilen yüz binlerce fotoğraf sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıldı.