Gündem 1000+1 liralık ‘petshop’ davası

1000+1 liralık ‘petshop’ davası

22.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nisanda satın aldığı kedinin ‘petshop hastalığı’ nedeniyle öldüğünü söyleyen Ela Polat, kediyi satan firmaya karşı hukuk mücadelesi başlattı.

1000+1 liralık ‘petshop’ davası

The Venue Group şirketinin genel müdürü Ela Polat, geçtiğimiz 27 Nisan’da Kanyon AVM’deki Petbox Petshop isimli mağazadan Scottish Fold cinsi bir kedi satın aldı. Ancak Polat’ın eve getirdiği April isimli kedi ilk günden itibaren kusarak gün geçtikçe halsizleşti. Bu durumu kediyi aldığı Petshop’a bildiren Polat, 18 Haziran günü kedisini kaybetti. Yaşadığı travmadan yola çıkarak diğer Petshop’lar yönünden emsal olması amacıyla hukuk mücadelesi başlatan Polat, kedinin alındığı Tropik Evcil Hayvan Dünyası Ve Hayvan Ürünleri Ticaret adlı şirkete 1000 TL’lik maddi ve 1 TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Polat’ın avukatı Coşkun Atılğan dava dilekçesinde müvekkilinin amacının bu zamana kadar denetimsiz bırakılan ve binlerce canın telef olmasına neden olan petshoplar yönünden emsal sayılabilecek bir yargısal süreç başlatmak olduğu bilgisini verdi.

1600 TL’ye aldı
Avukat Atılğan dilekçesinde “Bir can olan hayvanın değerinin maddi olarak ölçülmesi mümkün olmasa da kedinin tedavisi için harcanan bedel için tazminat talep ediyoruz. Müvekkil kediye tüm aşılarının tam ve hiçbir hastalığı olmadığı söylenerek 1600 TL ye satın almıştır. April ilk günden itibaren kusmuş ve halsizleşmiştir. Sağlık sorunu ise her aşamasında Petbox petshop’a bildirilmiştir. Sonrasında kedide FIP denilen virüsün olduğu bunun ya anne karnından geçtiği ya da bulunduğu Petshop’tan geçmiş olabileceği bilgisi verilmiştir. Petshop’un havalandırmasının yeterli olmadığı, hijyen koşullarına uyulmadığı bilinmekte. Kedi muhtemel Petshop hastalığı nedeniyle ölmüştür” ifadelerine yer verdi.

Dilekçede ayrıca, kediyi satan firma yetkilisi dışında bir kısım kamu görevlileri hakkında ‘Kamu görevini ihmal’ suçundan soruşturma yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaatta bulunulduğu da belirtildi.