Gündem 13 Haziran’da ‘Kış Uykusu’

13 Haziran’da ‘Kış Uykusu’

01.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Altın Palmiye ödüllü filmi ‘Kış Uykusu’nın vizyon tarihi belli oldu. ‘Kış Uykusu’, 13 Haziran’da Türkiye’de gösterime girecek.

13 Haziran’da ‘Kış Uykusu’

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın 67. Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye’yle dönen yeni filmi ‘Kış Uykusu’nun merakla beklenen vizyon tarihi belli oldu.Filmin yapımcılığını üstlenen Zeyno Film’in kurucusu yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, önceki akşam Twitter ve Instagram hesabından açıklama yaparak filmin, 13 Haziran’da Türkiye sinemalarında gösterime gireceğini duyurdu. Filmin vizyona gireceği haberi sosyal medyada ilgiyle karşılandı. Yapımcının takipçileri, “Hafta sonuna iyi bir haberle başlıyoruz” diyerek tepki gösterdiler.
Aydın ve ailesinin hikâyesi
3 saat 16 dakikalık süresiyle dikkat çeken ve başrollerini Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ’ın paylaştığı Kış Uykusu; aktörlüğü bıraktıktan sonra Orta Anadolu ’da kendi halinde küçük bir otel işletmeye başlayan Aydın’ın ve ailesinin hikayesini anlatıyor. ‘Yol’ filmiyle Altın Palmiye’yi kazanan Yılmaz Güney’den sonra 32 yılın ardından büyük ödülü Türkiye’ye getiren ikinci isim olan Ceylan ödül konuşmasında “Bu yıl Türk sinemasının 100. yılı. Jüriye bu kadar uzun bir filmi destekledikleri için teşekkür ediyorum. Ödülümü Türkiye’de geçen yıl hayatını kaybedenler dahil olmak üzere Türkiye’nin gençlerine adamak istiyorum,” demişti.
Hiç ödülsüz dönmedi
Nuri Bilge Ceylan, ‘Kış Uykusu’, filmiyle altıncı kez Cannes’a katıldı. İlki kısa filmi ‘Koza’ ile olmak üzere ‘Uzak’tan itibaren her filmi Cannes’a ana yarışmaya seçilen yönetmen hiçbir filmiyle Cannes’dan ödülsüz dönmedi. ‘Uzak’ ve ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’da Cannes’dan iki kez Jüri Büyük Ödülü, ‘Üç Maymun’la ise En İyi Yönetmen Ödülü kazanan Ceylan, ‘İklimler’le ise FIPRESCI Ödülü kazandı.