Gündem 17 ilde ‘kırmızı’ alarm

17 ilde ‘kırmızı’ alarm

03.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre “çok yüksek riskli” kentler olarak “kırmızı” kategoride yer alan Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman’ın yer aldığı 17 ilde kontrollü normal hayata geçiş için resmi kurumlar ve halk teyakkuza geçti. Ancak bazı illerde vaka artışlarına rağmen cadde ve sokaklardaki yoğunluk dikkat çekti.

17 ilde ‘kırmızı’ alarm

 

Tam kapanma talebi

Haberin Devamı

Ordu: Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, yüz bin nüfusta 301,76 oranıyla 81 il arasında yine ilk sırada yer alan Ordu’da, vaka sayılarında yaşanan artışa rağmen cadde ve sokaklardaki yoğunluk dikkat çekti. Güvenlik güçleri, yoğunluk yaşanan caddelerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulaması yaparken, vatandaşlar tam kapanma talebinde bulundu. Vatandaşlardan Yekta Tulum “Her şeyi devletten beklemeyeceksiniz. Tedbirlere uyulmuyor. Bana göre tam kapanma olmalı” diye konuştu.

Trabzon: En çok vaka görülen iller arasında 1’inci sıradan 4’üncü sıraya gerileyen Trabzon’da, dün yine cadde ve sokaklardaki insan yoğunluğu yaşandı.

Tokat: Kentte geçen hafta vaka sayısı yüz binde 149,20 olurken, bu hafta 166,50 olarak tespit edildi. Koronavirüs vakalarının artış göstermesine rağmen, gün içerisinde cadde ve sokaklarda yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar ek tedbirler alınması istedi.

Haberin Devamı

Edirne: Vatandaşlar kurallara sıkı sıkıya uyup, düşük riskli kentlerin bulunduğu sarı kategoriye geçmek için kararlı olduğunu belirterek, herkesi kurallara uymaya davet etti. Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Evet Edirne Kırmızısı bizim aşkımızdır ama kovid kırmızısını sevmiyoruz. Lütfen el birliğiyle kovid kırmızısından bir an önce kurtulmamızı sağlayalım ki esnafımız da derin bir nefes alsın” diyerek, vatandaşlara çağrıda bulundu.

‘Gizli ekip’

Samsun: Vaka oranında Türkiye’de dördüncü sırada yer alan kentte tedbirler için teyakkuza geçildi. Vali Zülkif Dağlı’nın yakın korumaları ile fotoğrafçılardan oluşan sekiz kişilik “gizli ekip”, koronavirüs vakalarındaki artış üzerine kentteki işlek cadde, sokak, meydan ve pazar yerlerini tek tek dolaşıp buralardaki insan yoğunluğunu fotoğraflıyor. Fotoğrafların ulaştırıldığı Vali Dağlı tarafından kalabalık olan bölgelerde yoğunluğunun azaltılması ve tedbirlere uyulmasını sağlamak için ilgili ekipler görevlendiriliyor.

Konya’da ceza yıldırmıyor

Konya: Kentte, restoran, lokanta ve kafeterya gibi işletme sahipleri, kapılarını müşterilerine açamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Ancak bazı mekanlar eğlence düzenliyor. Kapalı olması gereken bir eğlence mekanına operasyon düzenleyen polis, 60 kişiye koronavirüs tedbirlerine uymadıkları için toplam 243 bin lira para cezası uyguladı.

Haberin Devamı

Burdur’a kırmızı kart

Burdur: Batı Akdeniz’de çok yüksek riskli durumdaki tek il olan Burdur’da kent sakinleri üzgün. Esnaf Abdullah Çağan, “Tedbirleri elden bırakmamalıyız. Halkımız tedbirlere uymuyor. Halkımız tedbirlere uysa bu durum yaşanmaz” derken, Mesut Bekir Gözütok ise, “Burdur kırmızı kartı gördü. Tedbirler zayıf. Biraz daha dikkatli olalım” dedi.