Gündem 17 Kasım terör örgütü üyelerine Türkiye'de dava

17 Kasım terör örgütü üyelerine Türkiye'de dava

22.10.2008 - 11:13 | Son Güncellenme:

.

17 Kasım terör örgütü üyelerine Türkiyede dava

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği Basın Ataşe Yardımcısı Çetin Görgü'nün 1991, Büyükelçilik Müsteşarı Ömer Haluk Sipahioğlu'nun 1994 yılında öldürülmesi ve Büyükelçilik Maslahatgüzarı Deniz Bölükbaşı, idare memuru Nilgün Keçeci ve şoför Adil Yıldırım'a 1991 yılında bombalı saldırıda bulunulmasıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle 17 Kasım terör örgütü üyesi 4 kişi hakkında dava açıldı.
Alınan bilgiye göre, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, konuya ilişkin soruşturmasını tamamladı.

Davanın iddianamesinde, halen Yunanistan'ın Koridallos Cezaevi'nde tutuklu bulunan 17 Kasım terör örgütü üyeleri Sotirios Kondilis, Vasilios Corcatos, Dimitrios Kufodinas ve Aleksandros Yotopulos'un, "mevcut Anayasal düzeni değiştirmeye zorla teşebbüs", "adam öldürmek", "adam öldürmeye teşebbüs", "6136 sayılı Yasaya muhalefet", "örgüt faaliyeti çerçevesinde patlayıcı bulundurmak ve atmak" ve "ızrar" suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek, mağdurlar Deniz Bölükbaşı, Nilgün Keçeci ve Adil Yıldırım'ın tebliğleri ya da açık adreslerinin Dışişleri Bakanlığından tespiti ve sanıkların doğum ve sabıka kayıtlarının İnterpol aracılığıyla istenilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına karar verdi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Yazarlar