Gündem 18 yıldıza 36 kulaklık

18 yıldıza 36 kulaklık

16.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kemerburgaz Üniversitesi öğrencilerinin ürettiği kulaklıklardan biri sanatçılarda kalacak, diğeri ise internette satışa çıkarılacak

18 yıldıza 36 kulaklık


“Sadece size özel bir kulaklık tasarlansa, nasıl bir şey hayal edersiniz?” sorusunu 18 ünlü isme soran Philips’in aldığı cevaplara Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri şekil verdi. Nilüfer mavi gözlü kedisini istedi, Gupse Özay ise kulak şeklinde üç boyutlu bir küpe hayal etti. Öğrenciler de 18 ünlü ismin hayalini hayata geçirdi.
Sanatçıların hayal ettiği kulaklıkların her birinden ikişer adet üretildi. Bu kulaklıkların bir tanesi sanatçının kendisinde kalacak, diğeri ise gittigidiyor.com’da satışa çıkarılacak. Kulaklıkların satışından elde edilecek gelir ise engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerimize farklı sanat dallarından atölyelerde eğitim imkânı sunan Düşler Akademisi’ne bağışlanacak. Projede Ali Sunal, Bedük, Bengü, Doğa Rutkay, Erdil Yaşaroğlu, Ferman Akgül, Gupse Özay, Koray Candemir, Mabel Matiz, Merve Boluğur ve Nilüfer gibi pek çok ünlü isim yer alıyor.

Büyük tanıtım yarın
‘Bunu Duymalısın’ın bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin, “Bu proje gençlerin çevreye, ülkeye duyarlılığını geliştirme açısından önemlidir” dedi. Kulaklıkların tanıtımı yarın İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde sanatçıların, iş dünyasının katılımıyla yapılacak.