Gündem 2012’de dünya bunlara güldü

2012’de dünya bunlara güldü

31.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalya’da batan gemisini terk eden kaptana ‘güvertene dön’ diye çıkışan sahil güvenlik, planking’den sonra kedilerin kafasına ekmek geçirme çılgınlığı breading, paltolu maymun ve daha neler neler...

2012’de dünya bunlara güldü

İşte yılın en absürt olayları:

Haberin Devamı

2012’de dünya bunlara güldü

1 - Hz. İsa tablosu

İspanya’nın Borja kasabasındaki 120 yıllık bir Hz. İsa freski, 80 yaşındaki amatör bir ressam tarafından yapılan restorasyon çalışması sonrasında tanınmaz hale gelmişti. Cecilia Gimenez, ağustosta kilisedeki ‘Ecce Mono’ (İşte İnsan) adlı Hz. İsa freskinin yıprandığını fark edip kiliseden izin almış ve tabloyu onarma girişiminde bulunmuştu. Gimenez, şikâyetçi olan yetkililere ‘suçunu’ itiraf etmişti. Tablo üzerindeki hasarı inceleyen yetkililer ise tablonun eski haline döndürülmesinin mümkün olup olmayacağı konusunda farklı açıklamalar yapmıştı.

2012’de dünya bunlara güldü

2- ‘Breading’ çılgınlığı

2011’i etkisi altına alan ‘planking’ (yüz üstü yatarak poz verme) çılgınlığının yerini alan ‘breading’ (kedi ekmekleme) kısa sürede internet üzerinde fenomen haline gelmişti. İlk olarak sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta başlayan ve kısa bir zaman içerisinde pek çok farklı siteye yayılan çılgınlık hayvan hakları derneklerinin ise tepkisini çekmişti. Kedilerin kafasına ekmek dilimleri geçirdikten sonra fotoğraflarının çekildiği çılgınlığın orjinal Facebook sayfası yıl sonunda 15 bin 300 üyeye ulaşmış durumda.

Haberin Devamı

3- Mağazada kaybolan paltolu maymun

Kanada’nın Toronto şehrindeki IKEA mağazasına sızan Darwin adlı maymun herkesi şaşkına çevirmişti. Darwin’in sırtında koyun derisi bir palto ve altında bir bez vardı. Alışveriş yapmaya başlayan Darwin’in ilk önce oyuncak olduğu düşünülmüştü. Uzun uğraşlar sonucunda yakalanan maymunun sahibine 240 dolarlık (429 lira) bir para cezası kesilmiş, Darwin ise tüm dünya çapında bir şöhret kazanmıştı.

4- 9 ay ağaç­ta ya­şa­yan adam

Hindistan’ın Mumbai şehri yakınlarında Sanjay (25) adlı bir adam, kendisini aldatan eşine tepki olarak bir ağacın üzerinde yaşamaya başlamıştı. 21 Aralık’ta ortaya çıkan haberde, 9 aydır bir Hintarmudu ağacında yaşayan adam, kendisini aldatan eşinden özür dilemesini beklediğini söylemişti. Eşini komşusuyla birlikte uygunsuz bir vaziyette yakalayan adam uzun bir süre ağaçtaki meyvelerle beslenmişti. Ağaçtaki meyveler bittiğinde ailesinden yardım isteyen adam, yaptığı eylemden dolayı mutlu olduğunu ve ölmeden ağacı terk etmeyeceğini söylemişti.

Haberin Devamı

2012’de dünya bunlara güldü

5- Tek boynuzlu at

Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang yakınlarındaki bir kazı alanında üzerinde ‘tek boynuzlu at ahırı’ yazan bir kaya bulunmuştu. 2 Aralık’ta Kuzey Kore haber ajansı KCNA’nın duyurduğu haberde, arkeologlar eski bir tapınağın 200 metre uzağında bulunan kazı alanında dikdörtgen bir kayayla karşılaşmıştı. Kayanın, 918 ile 1392 yılları arasında, Koryo Hanedanlığı dönemine ait olduğunu düşünen arkeologlar, keşiflerinin Kore Krallığı’nın kurucusu Kral Tongmyong’un tek boynuzlu atlara bindiğine ilişkin hikâyeleri desteklediğini savunmuşlardı.

6- Eastwood’dan boş sandalye şovu

ABD’deki Cumhuriyetçi Parti’nin 31 Ağustos’taki kongresinde, yanındaki boş sandalyeyle birlikte konuşma yapan ABD’li yönetmen Clint Eastwood, kongreye damgasını vurmuştu. Eastwood, yanındaki boş sandalyenin üzerinde aslında Barack Obama’nın oturduğunu söylemişti. Eastwood’un şovu, Cumhuriyetçi Partililer tarafından dakikalarca ayakta alkışlanmıştı. Eastwood’un şovuna karşılık kayıtsız kalmayan ABD başkanı Obama ise Twitter hesabı üzerinden Beyaz Saray’daki makam koltuğunun fotoğrafını paylaşmış ve altına “Bu koltuk dolu” yorumunda bulunmuştu.

Haberin Devamı

2012’de dünya bunlara güldü

7- İkinciden mimik şov unutulmadı

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen 2012 Yaz Olimpiyatları’nda jimnastik dalında ikinci olarak gümüş madalya kazanan ABD’li sporcu McKayla Maroney’nin ‘memnuniyetsiz’ ifadesi büyük ilgi toplamıştı. Maroney’nin yüz ifadesini kullanan pek çok internet kullanıcısı yaratıcılıkta sınır tanımamıştı.
Aralarında ünlü Mona Lisa tablosunun da bulunduğu pek çok fotoğraf yerine Maroney’nin gülümseten ifadesi kullanılmıştı.

Yıla damga vuran gaflar

Amerika’nın önde gelen dergilerinden Time 2012’nin unutulmayan açıklamalarını derledi. İşte o skandal cümleleri...

Güverteye geri dön

İtalyan sahil güvenlik memuru 32 kişinin hayatını kaybettiği batan Costa Concordia gemisini ilk terkeden kişi olan kaptan Francesco Schettino’ya, “Beni dinle, şu an kendini kurtarmış olabilirsin ama seni kötü göstermek için her şeyi yapacağım. Lanet olsun, güverteye geri dön” demişti.

Haberin Devamı

Anne, altın iyidir

İngiliz şarkıcı Adele bu sene topladığı 6 Grammy ödülünden sonra ‘Anne, altın iyidir’ dedi

7 bin yıldır bu anı bekliyoruz

Mısır’ın çok tartışılan lideri Muhammed Mursi göreve geldiği gün ‘halkın ilk defa başkanlarını seçtiğinin altını çizerek’ “7 bin yıldır bu anı bekliyoruz” diye konuştu.

Hayatım, benden sadece iki yaş büyüksün

Christopher Plummer 82 yaşında Oscar’ı kaldıran en yaşlı isim olunca sahnede Oscar ödüllerini ima ederek bu sözlere imza attı.

Ben ülkenin yüzde 47’siyle ilgilenmiyorum

ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Mitt Romney seçim kampanyası sırasında söylediği bu sözler yüzünden ağır eleştiri almıştı.

Kıyamet 4.5 milyar yıl sonra gelecek

Rusya Devlet Başkanı Putin 21 aralık’ta gerçekleşeceği düşünülen kıyametle ilgili “Bana inanın, kıyametin ne zaman geleceğini biliyorum. Kıyamet 4.5 milyar yıl sonra gelecek. Ve ben bundan korkmuyorum” dedi.