Gündem 2016 KPSS Lise ve Önlisans başvuruları ne zaman bitiyor? (ÖSYM'den son duyuru)

2016 KPSS Lise ve Önlisans başvuruları ne zaman bitiyor? (ÖSYM'den son duyuru)

22.08.2016 - 12:13 | Son Güncellenme:

KPSS başvuruları devam ediyor. ÖSYM tarafından hazırlanan KPSS sınavına dair tüm detayları bu haberimizde sizler için derledik. Peki 2016 KPSS Lise ve Önlisans başvuruları ne zaman bitiyor? İşte o detaylar...

2016 KPSS Lise ve Önlisans başvuruları ne zaman bitiyor (ÖSYMden son duyuru)

Merakla beklenen KPSS lise ve önlisans başvuruları için ÖSYM'den açıklama geldi. Heyecanlandıran KPSS başvuru açıklamasında son tarih verildi. İşte ÖSYM'nin KPSS için verdiği o tarih...

Haberin Devamı

Devlet kurumlarında çalışmak için her yıl pek çok sınavlar düzenlenir. Çünkü kurumlarda çalışmak için devletimizin bizzat kendisinin düzenlemiş olduğu sınavlar vardır. Lisans ön lisans ve de lise mezunu kişilerin devlet dairelerinde iş bulabilmeleri için gerekli olan koşullardan bir olan bu ayrıca en önemli koşullardan biridir. Yıllardır büyüklerimizden duymuş olduğumuz sırtını devlete yasla cümlesinin asıl nedeni de okul yıllarında okurken anlarız. Çünkü özel kurumlarında şirketlerde iş bulabilmek için vatandaşların çok donanımlı olması gerekir. Bu yeterli donanımın sağlanması için de belki de yıllarca beklemeniz gerekebilir. Aldığınız eğitimin yanında aynı zamanda sizlerin de sahip olduğu tüm bilgi alış verişleri ve de kendi eğitiminiz bu noktada oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gerekli olan tüm bu çalışmalardan sonra sizlere verilen yüksek lisans doktora ya da Erasmus gibi programlarını kullanarak daha fazla okuyarak kendinizi çok üst düzeyde yetiştirerek bu özel kurumlarda ki mesleğinize sahip olabilirsiniz. Ama aynı zamanda bunun yanında da sizlere verilen bir başka çalışma olan devlet kurumlarında çalışmak da sizlerin de isteğine bağlıdır. Çünkü bir kişi isterse en iyi şekilde devlet kurumlarında çalışarak bu çalışmalardan yararlanabilirler. Gerekli olan tüm bu sınavlara başvurular düzenlenerek en iyi puanı sınavdan alarak atanmayı bekleyebiliriz. Bu da vatandaşlar için bir başka alternatif olmuştur. Devlet kurumlarında yapılan sınavlara Kamu Personeli Seçme Sınavı adı verilir. Kısaca KPSS olarak bilinen bu sınavdan gerekli nitelikte ki herkes başvuru yapabilir. Ülkemizde de bu sınavlara her yıl katılan kişi sayısı oldukça fazladır. Şöyle ki vatandaşlar bu sistem karşısında ki kolaylık ve de iş bulabilme imkânı olduğu için her yıl bu sınavlara katılım sağlayan çok insan olur. KPSS 1 ve KPSS 2 olarak bölümlere ayrılan bu sınav aynı isim altında farklı niteliklerde ki kişilerin katılımı ile gerçekleşmektedir.

Haberin Devamı

Ön lisans ve lise mezunu kişilerin girecek olduğu bu 2016- 2017 yılında ki sınav başvurularının başlaması gecikmiş olsa da artık başlamıştır. Ülkemizde ne yazık ki gerçekleşmesinin önlendiği ancak keşke hiç yaşanamasaydı dediğimiz olaylar yaşanmıştır. 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi altında devletimiz büyük bir beladan kurtulmuştur. Ancak ülke yönetiminde yürürlükte olan bazı sistemler ertelenmiş ufak tefek değişiklikler meydana gelmiştir. İşte bu değişikliklerin büyük bir çoğunluğu ÖSYM sınav takviminde yaşanmıştır.

KPSS başvuruları da bu nedenle ertelenerek KPSS sınavının yapılacağı tarih de sonlara kalmıştır. 24 Ağustos kadar devam edecek olan KPSS başvuruları o tarihten sonra son bulacaktır. Artık internete bağlı olmamız koşulunda çok sayıda işlemlerimizi gerçekleştirebilme yeteneğine sahip oluruz. Sınav başvuruları dâhil olmak üzere sınav sonuçlarına da sınav sorularına da bu şekilde bakabiliriz. İnternete bağlı olduğumuz her koşulda bu KPSS başvurusunu bizler tamamlayabiliriz. ÖSYM tarafından hazırlanan KPSS sınavına dair de bu bilgileri internet sistemi üzerinden bilgi sahibi olabilirsiniz. KPSS Sınav başvurunuzu yaptıktan sonra da anlaşmalı bankaların ATM şubelerinde sınav ücretini yatırarak kolay bir şekilde bu KPSS sınavı için gerekli olan işlemleri yerine getirmiş olursunuz.

Yazarlar