Gündem 2019 DGS sınav tarihi belli oldu! Dikey Geçiş Sınavı tarihi

2019 DGS sınav tarihi belli oldu! Dikey Geçiş Sınavı tarihi

29.05.2019 - 09:35 | Son Güncellenme:

ÖSYM tarafından 26 Nisan, 8 Mayıs tarihleri arasında başvuruları alınan DGS sınavı için Mayıs ayı içerisinde geç başvurular alındı. Başvuruların ardından DGS sınav tarihleri merak edilmeye başlandı. Üniversite eğitimini dört yıla tamamlamak isteyen binlerce adayı yakından ilgilendiren DGS sınavının yapılacağı tarih başvuru kılavuzu aracılığıyla adaylara duyuruldu.

2019 DGS sınav tarihi belli oldu Dikey Geçiş Sınavı tarihi

Üniversite eğitimini iki yıldan dört yıla tamamlamak isteyen adayları yakından ilgilendiren DGS sınavı için başvurular ÖSYM tarafından 26 Nisan- 8 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM bvüroları ve ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden alındı. Başvuru süresinin tamamlanmasının ardından süreci kaçıran adaylara ikinci bir fırsat olan geç başvuru işlemleri 21 Mayıs tarihinde alındı. Peki DGS sınavı ne zaman gerçekleştirilecek?

Haberin Devamı

DGS SINAVI NE ZAMAN GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

DGS sınavı 30 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. 150 dakika sürecek olan DGS sınavı 10:15'te başlayacak. DGS sınavı için sınav giriş belegelerinin sınav tarihinden bir hafta önce elektronik ortam üzerinden adaylara duyurulması bekleniyor