Gündem 2020 YDS: Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı ne zaman? Başvurular nasıl yapılır?

2020 YDS: Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı ne zaman? Başvurular nasıl yapılır?

19.02.2020 - 12:39 | Son Güncellenme:

Yılın belirli dönemlerinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavları yapılıyor. Yılın ilk YDS'si ise 12 Haziran'da gerçekleşecek. Bugün itibarıyla başvurular başladı. Peki, başvurular nasıl yapılacak?

2020 YDS: Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı ne zaman Başvurular nasıl yapılır

 

2020 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2020-YDS/1), 12 Nisan 2020 tarihinde uygulanacak. ÖSYM bugün duyuru yaparak kılavuzun yayımlandığını ve başvuruların başladığını belirtti. Sınava başvurular, 19-26 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

YDS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

"Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2020-YDS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir." 

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır.  Başvuru ücreti 130 TL'dir. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda açıklanmıştır:

a) Kılavuz ve Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi:

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

Başvuru merkezleri bilgisi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer almaktadır.

c) Aday Başvuru Formunun doldurulması: Adaylar bu kılavuzun 2.3. maddesini dikkatlice okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklardır.