Gündem 22 ilde DAEŞ operasyonu!

22 ilde DAEŞ operasyonu!

06.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güvenlik birimleri terör örgütü DAEŞ’e yönelik İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Konya, Bursa, Eskişehir, Antalya’nın da aralarında bulunduğu 22 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi... Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 570 şüpheliyi yakalamak için önceden belirlenen adreslere baskın yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında örgütün eylem hazırlığındaki hücrelerin de olduğu belirtildi...

22 ilde DAEŞ operasyonu

Yılbaşı gecesi Reina’ya yönelik saldırıdan sonra DAEŞ’in Türkiye yapılanmasına yönelik kapsamlı soruşturmalar başlatılmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen soruşturmalar sonrasında 22 farklı ilde dün emniyet birimleri haklarında gözaltı kararı bulunan 570 kişi için düğmeye bastı. Sabah saatlerinde yapılan eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında örgütün Türkiye’deki kilit isimleriyle, eylem hazırlığında olduğundan kuşkulanılan hücrelerin de olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Ankara’da sabaha karşı Sincan, Çubuk, Yenimahalle ve Mamak ilçelerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda çoğu yabancı uyruklu 60 kişi gözaltına alındı.

150 Suriyeli

Şanlıurfa’da bir süredir izlemeye alınan DAEŞ şüphelisi Suriyelilerin yakalanması için dün sabah harekete geçildi. Savcılık talimatıyla kentin çeşitli semtlerinde Suriye uyrukluların kaldığı otel ve evlere eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda 150 Suriyeli gözaltına alındı.

Bursa’da merkez Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ile Orhaneli ilçelerinde 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi, 46 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir’de dün sabah 9 ayrı eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Fetih El Şam Cephesi adlı terör örgütü üyesi oldukları öne sürülen 9 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Antalya’da da Suriye’deki çatışma bölgeleriyle irtibatlı oldukları iddiasıyla Suriye uyruklu 10 kişi gözaltına alındı.

Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı.

500 polis katıldı

Adana’da merkez Yüreğir ilçesindeki Yeşilbağlar ile Kiremithane Mahallesi’ndeki 53 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Yaklaşık 500 polisin katıldığı operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin DAEŞ yanlısı olarak faaliyet gösterdiği ve sansasyonel eylem hazırlığında oldukları ileri sürüldü.

Adıyaman’da özel harekat ekiplerinin desteğiyle kent merkezinde 39, Kahta, Besni ve Gölbaşı ilçelerinde 15, diğer 4 ilde de 30 olmak üzere 84 adreste yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. 10 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep’te 51 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 47 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da belirlenen bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı.

Elazığ’da il merkezi, Karakoçan ve Palu ilçelerinde önceden tespit edilen 16 adreste arama yapıldı. Operasyonda DAEŞ terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve aralarında kadınların da bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Çorum’da il merkezi ve bazı ilçeleri de kapsayan operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Hatay’daki operasyonda 38 kişi gözaltına alındı.

Van’da terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı.

Malatya’da 2 kişi gözaltına alındı.

Kilis’te DAEŞ üyesi oldukları ve örgütsel faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla 4 zanlı gözaltına alındı.

İstanbul’da 21 baskın

Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Özel Harekat Şube müdürlükleri ekipleri, Fethiye ilçesinde önceden belirlenen adrese operasyon düzenledi, Suriye uyruklu 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısının talimatıyla terör örgütü DEAŞ’a yönelik İstanbul ve Kocaeli’nde 21 adrese yönelik operasyon düzenledi. 18 kişi gözaltına alındı.

nKayseri’de DAEŞ’e yönelik düzenlenen operasyonda Uygur kökenli 12 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

‘Yakışıklı çıkar mıyız?’

Konya’da 75 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Özel Harekat Polisi eşliğinde bu sabah belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sürdürülen operasyonda ilk etapta 30’un üzerinde kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelileri de yakalamak amacıyla operasyona devam edilirken bu kişilerin örgüte lojistik destek sağladığı ve Suriye giderek örgütle temasa geçtikleri ileri sürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Şüphelilerden birinin, kendisini görüntüleyen gazetecilere “Yakışıklı çıkar mıyız? Biraz yakışıklı çıkarız mıyız?” dedi. Soruşturma sürdürülüyor.

Eylem hazırlığındaydılar

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, DAEŞ adına çatışma bölgelerine gittikten sonra İzmir’e dönen ve çatışma bölgelerindeki teröristlerle irtibatlarını kesmeyen şühelilerin İzmir’de yeni eylem hazırlığında bulunduğunu tespit etti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun talimatıyla polis tarafından İzmir merkez ve Menemen’de 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu belirtilen 9 kişi yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, 1 av tüfeği, 1 ruhsatsız tabanca ve Fetullah Gülen’e ait çok sayıda kitap ele geçirildi.