Gündem Cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak? 24 Eylül İl il cuma namazı vakitleri...

Cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak? 24 Eylül İl il cuma namazı vakitleri...

24.09.2021 - 12:23 | Son Güncellenme:

Cuma namazı saat kaçta sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan cuma gününde kıınacak olan farz namaz öncesinde ibadeti kaçırmak istemeyen vatandaşlar ikamet ettikleri illerdeki cuma namazı vakitlerini araştırmaya devam ediyor. Peki Cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak?

Cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak 24 Eylül İl il cuma namazı vakitleri...

Cuma namazı için araştırmalar devam ediyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan cuma gününde kılınacak farz namaz öncesinde büyükşehirler başta olmak üzere ikamet ettikleri illerdeki namaz vakitlerini merak eden vatandaşlar farz ibadeti yerine getirmek istiyor. Peki Cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak? İşte il il cuma namazı vakitleri...

Haberin Devamı

İSTANBUL CUMA NAMAZI SAATİ

Bu hafta İstanbul'da cuma namazı saat 13:01'de kılınacak.

ANKARA CUMA NAMAZI VAKTİ

Başkent Ankara'da ise 24 Eylül günü cuma namazı saat 12:46'da kılınıyor.

İZMİR CUMA NAMAZI VAKTİ

İzmir'de bu hafta cuma namazı saat 13:09'da idrak ediliyor olacak.

İL İL CUMA NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

CUMA NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve İcma ile sabittir. Yüce Allah, “Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cum’a, 62/9-10) buyurmaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s.) de, “Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her müslüman erkeğe farzdır.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 130; Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, III, 245-246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminden günümüze kadar kılınagelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.