Gündem 25 Eylül Çarşamba hava durumu nasıl? Meteoroloji'den İstanbul, Ankara, İzmir açıklamaları

25 Eylül Çarşamba hava durumu nasıl? Meteoroloji'den İstanbul, Ankara, İzmir açıklamaları

24.09.2019 - 23:38 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde hava sıcaklıkları sonbaharın gelişiyle düşmeye başladı. Haftaya serin bir havayla giren vatandaşlar son dakika hava durumlarını merak ediyor. İşte başta büyük illerimiz İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere yurdumuzdaki 25 Eylül hava durumu...

25 Eylül Çarşamba hava durumu nasıl Meteorolojiden İstanbul, Ankara, İzmir açıklamaları

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege kıyıları ile Manisa ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

İç ve batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların İzmir, Manisa, Aydın,Muğla ve Antalya çevrelerinde, kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2), Antalya'nın İbradı, Serik ve Manavgat ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden; Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL 17°C, 24°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ANKARA 14°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 19°C, 24°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olacağı bekleniyor.