Gündem 27 ev, bir fabrika ve 16 çatı küle döndü

27 ev, bir fabrika ve 16 çatı küle döndü

31.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Muğla’da beş farklı yerde başlayan ve bir kişinin yaşamını yitirdiği orman yangınlarında ilk belirlemelere göre bir fabrika, 27 ev, bir araç, 16 çatı ve bir deponun yandığını açıkladı.

27 ev, bir fabrika ve 16 çatı küle döndü

YUSUF ÇINAR Marmaris -  Beş noktada çıkan orman yangınlarını kontrol altına almaya çalışan Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplere çevre illerden de destek ekip geldi.

Haberin Devamı

Marmaris’te devam eden yangına İstanbul’dan 11 arazöz, 100 personel, Denizli den üç araç yedi personel, Manisa’dan bir araç iki personel, Milas’da devam eden yangınlara, Aydın’dan bir araç, iki personel, İzmir’den ise iki araç altı personel katıldı. Ayrıca Marmaris, Bodrum, Menteşe ve Köyceğiz belediyeleri de su tankerleri ile yangının söndürülmesi için destek verdi.

Yangını çocuklar çıkardı iddiası

Yangın dün sabah saatlerinde etkisini sürdürürken, havanın kararmasıyla sona eren havadan müdahale, sabahın ilk ışıklarında üç helikopterle yeniden başladı. Alevlerin başladığı noktaya yakın yerde evleri bulunanlar, yangını komşu çocuklarının çıkardığını öne sürdü. Bunun üzerine polis ekipleri, 10 yaşlarında iki çocuğun pedagog eşliğinde ifadelerini aldı. Çocukların, “Kitap yakıyorduk. Bir anda alev çoğaldı. Kola şişesine su doldurup söndürmek istedik. Sönmedi. Biz de kaçtık” dediği öğrenildi.