Gündem 299 metreden uçuruma atladı

299 metreden uçuruma atladı

13.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Serbest atlayış sporcusu Cengiz Koçak, Erzurum’da yaptığı atlayışla yeni bir rekor kırdı. Koçak, 299 metreden kendini boşluğa bırakırken, yere 70 metre kala paraşütünü açarak güvenli bir şekilde iniş yaptı

299 metreden uçuruma atladı

İstanbul’daki Haydarpaşa Camisi’nin minaresi ile Ankara’daki Cumhuriyet Kulesi’nden yaptığı atlayışlarla tanınan serbest atlayış sporcusu Cengiz Koçak (41), Türkiye’nin “base jump” haritasını çıkarmak için yürüttüğü proje kapsamında Erzurum Uzundere’ye gitti.
250 kilometre hız
Aracıyla seyahate çıkan Koçak, kentte 4 günün sonunda Uzundere-Yusufeli karayolu üzerinde 299 metrelik bir uçurum buldu. Bu uçurumdan kendisini boşluğa bırakan Koçak, havada 250 kilometre hıza ulaştı. Koçak, yere 70 metre kala paraşütünü açarak güvenli bir iniş gerçekleştirdi. 5 Kasım’da Uzundere’de dünyaca ünlü sporcuların katılacağı bir base jump festivali yapılacağını anlatan Koçak, “Uzundere Doğa Gençlik ve Spor Kulübü’ne atlayış sırasında verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Buradan sonra Artvin’de yeni atlayış noktaları arayacağız” dedi. Koçak’tan önce yapılan en yüksek atlayış 179 metre yükselikten atlayarak Kelebekler Vadisi’nde yapılmıştı.