Gündem 3 çocuk alevlerin arasında can verdi

3 çocuk alevlerin arasında can verdi

15.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Yeniceçiftlik Köyü’nde, önceki gün saat 08.30 sıralarında tek katlı bir evde yaşayan Manolya (23) ve Sinan Yıkın çifti (35), işleri için dışarı çıktı.

3 çocuk alevlerin arasında can verdi

Evde kalan çocukları Mutlu (4) ve kardeşi Mehmet Can Yıkın (2), odada kibritle oynamaya başladı. Bu sırada yanan kibrit, odadaki eşyayı tutuşturdu. Yangının büyümesiyle çiftlikteki hayvanlara yem veren baba Yıkın dumanı fark ederek çocuklarını kurtarmak istedi.

Haberin Devamı

Camları eliyle kırdı

Kapıdan giremeyen Yıkın, camları eliyle kırarak iki çocuğunu dışarı çıkardı. Hastaneye kaldırılan çocuklar kurtarılamadı. Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde ise Muhittin Küçük’e ait ahşap evin, kızı Fatma Küçük’ün olduğu üst kattaki odasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alevler ve yoğun duman nedeniyle odaya giremeyen baba Küçük’ün yardımına koşan komşuları, evin dışından duvarı kırarak pencerenin önünde baygın halde yatan küçük kızı kurtardı.

Hastaneye kaldırılan, vücudunda yanıklar oluşan ve dumandan etkilendiği belirlenen 2 yaşındaki Fatma, tüh müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Altıntaş Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangında, 2 katlı ahşap ev de kullanılamaz hale geldi.