Gündem 30 Temmuz Korona tablosu açıklandı - Vaka sayısı ve ölü sayısı bugün kaça yükseldi? - Sağlık Bakanı Koca yayımladı

30 Temmuz Korona tablosu açıklandı - Vaka sayısı ve ölü sayısı bugün kaça yükseldi? - Sağlık Bakanı Koca yayımladı

30.07.2020 - 18:09 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her gün heyecanla beklenen günlük koronavirüs tablosunu vatandaşların erişime açtı. Gün itibariyle yayınlanan son tabloya göre; test sayısının toplamda 5 milyona yaklaştığı, toplam vaka sayısı ise 229.891'e ulaştığı belirtildi. 15 vatandaşımızın ise hayatını kaybettiği açıklanırken toplam iyileşen sayısı ise 213.539 olarak duyuruldu...

30 Temmuz Korona tablosu açıklandı - Vaka sayısı ve ölü sayısı bugün kaça yükseldi - Sağlık Bakanı Koca yayımladı

Tüm dünyada etkisi devam eden koronavirüs ile ilgili ülkemizdeki son durum bu akşam 20.00 sularında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. İşte yurt genelindeki vatandaşlarımızın her gün heyecanla beklediği günlük tablonun son ayrıntıları... 

TÜRKİYE'DE VAKA SAYISI KAÇ OLDU? 

Haberin Devamı

(30 TEMMUZ PERŞEMBE)

BUGÜNKÜ TEST SAYISI: 43.236

BUGÜNKÜ VAKA SAYISI: 967

BUGÜNKÜ CAN KAYBI:  15

BUGÜNKÜ İYİLEŞEN SAYISI: 982

TOPLAM SAYILAR

TOPLAM TEST SAYISI: 4.754.331

TOPLAM VAKA SAYISI: 229.891

TOPLAM CAN KAYBI: 5.674

TOPLAM İYİLEŞEN SAYISI: 213.539

30 Temmuz Korona tablosu açıklandı - Vaka sayısı ve ölü sayısı bugün kaça yükseldi - Sağlık Bakanı Koca yayımladı



BILL GATES: İSRAFTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL!

CNBC Televizyonu'nda konuşan Gates, virüs taşıyan kişilerin hastalığı başkalarına bulaştırmaması için sonuçların daha erken çıkması gerektiğini belirtti.

Gates, "Sonuçları üç günle bir hafta arasında bir sürede çıkan testler için para ödemek delilik" dedi.

'Ortalama sonuç alma süresi 4,27 gün'
ABD Sağlık Bakan Yardımcılarından Oramiral Brett Giroir da test sonuçlarının geç çıktığını kabul ederek "Sonuçları 24 saat içinde alabilmeliyiz. Ama henüz o noktada değiliz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Giroir, ABD'deki koronavirüs testlerinin ticari laboratuvarlarda yapıldığını ve ortalama sonuç alma süresinin 4,27 gün olduğunu belirtti.

2. DÜNYA SAVAŞINDAN SONRA BİR İLK

Genk Belediye Başkanı Wim Dries, kentte son günlerde ortaya çıkan çok sayıda enfeksiyonun Türkiye kökenli ailelerle bağlantılı olduğunu belirterek, "Evde karantinaya girmeleri için Türk ailelerle temasa geçtik" dedi.

Avrupa'da nüfusa oranla koronavirüse bağlı ölümlerde ilk sırada bulunan Belçika'da, son iki hafta koronavirüs vakalarında artış görüldü. 118 belediyede, enfeksiyon sayıları alarm düzeyine ulaştı.

Vakalarının en fazla görüldüğü Anvers (Antwerpen) eyaletinde, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez sokağa çıkma yasağı uygulandı. Çarşamba gecesi 23:30'da başlayan sokağa çıkma yasağı uygulaması, Perşembe sabahı 06:00'ya kadar devam etti.

Flaman kesiminin önemli bir bölümünü kapsayan eyalette, ikinci bir karara kadar, sokağa çıkma yasağı Ağustos ayı boyunca devam edecek.