Gündem 30 yıl önceki intihar dosyası yeniden açıldı

30 yıl önceki intihar dosyası yeniden açıldı

01.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul polisince operasyon düzenlenen Adnan Oktar örgütüyle ilgili devam eden soruşturmada, 30 yıl önceki intihar dosyası yeniden incelemeye alındı.

30 yıl önceki intihar dosyası yeniden açıldı

21 yaşındayken intihar eden Nil Kalkavan dosyasının yeniden açılmasına karar veren savcılık, intiharın yaşandığı dönemde olayla ilgili bilgisi olan şahısların tekrar görüş ve ifadelerine başvuracak.

Haberin Devamı

Etkilendi

İstanbul’da 30 yıl önce meydana gelen olay şöyle gelişmişti: Nil Kalkavan, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nde okurken evlilik yapmış ve öğrenciyken bir çocuk dünyaya getirmişti. Çocuğuyla Kadıköy Kızıltoprak’ta yaşayan Kalkavan, üniversite ikinci sınıfta eşinden ayrılmış ve 17 Aralık 1988 tarihinde kendisini onuncu kattaki evinin balkonundan aşağı atarak hayatına son vermişti.

Babası da kimya mühendisi olan Nil Kalkavan’ın ölümüyle ilgili olarak o dönem geniş kapsamlı soruşturma yapılmış, Kalkavan’ın Adnan Oktar’ın fikirlerinden etkilendiği için eşinden boşandığı ve ardından psikolojisinin bozulup intihara sürüklendiği iddiaları gazetelerde yer almış, iddialara karşılık açıklama yapan Adnan Oktar ise Nil Kalkavan’ı tanımadığını ileri sürmüştü.

Haberin Devamı

Örgütün mağdurlarından olan ve ismi saklı tutulan bir şahsın, intihar olayıyla ilgili olarak polis ve savcılığa verdiği bilgiler ışığında raflardan indirilerek yeniden açılmasına karar verilen intihar olayıyla ilgili olarak intihar ettiği zaman 21 yaşında olan Nil Kalkavan’ın o dönemki okul ve dönem arkadaşları ile yakınlarının bilgisine başvurulacağı öğrenildi. O dönem gazetelerde yer alan haberlerde arkadaşlarının, “Neşe doluydu, çok iyi bir insandı” dediği Kalkavan’ın ölümünde Adnan Oktar’ın etkisinin olup olmadığı araştırmayla ortaya çıkarılacak.