Gündem 31 Mayıs’ta meydanlardayız

31 Mayıs’ta meydanlardayız

28.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı olaylarının yıldönümü için değerlendirme toplantısı yapan Taksim Dayanışması, “31 Mayıs’ta Taksim’de, meydandayız” dedi

31 Mayıs’ta meydanlardayız

Taksim Dayanışması üyeleri, Gezi olaylarının yıldönümünde Karaköy’de bulunan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Mimar Mücella Yapıcı, avukat Can Atalay, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar’ın katıldığı toplantıda Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş da yer aldı.
Platform adına eylemlerin başladığı tarih olan 27 Mayıs 2013’ten bu yana yaşananları anlatan mimar Mücella Yapıcı, “Bizler özellikle Mimarlar Odası ve Şehir Planlamacıları Odası olarak Anayasa’nın bize verdiği tarihi kültürel kimliğimizi, toplumsal belleğimizi oluşturan, bütün alanlarımızı, bütün değerlerimizi korumak konusunda halkımızla birlikte görevli bir kamu idaresiyiz” dedi. İktidarın başlatılan dayanışma ve direnişten hâlâ korktuğunu vurgulayan Yapıcı, “Adaletsizlik ve cezasızlıkla cesaretlendirilen politikalar eşliğinde ülkemiz ciddi bir gerilim ortamına sürüklenmektedir” dedi.
Yapıcı, “Fabrikalarda, madenlerde, tersanelerde, güvencesiz, sendikasız, taşeron çalışmayı gün be gün daha da şiddetli reddettiğimiz için; adaleti bizi cezalandıran mahkemelerinizde bulamadığımız için her yerdeyiz. Meydanlardayız” dedi.

‘Çok üzgünüm’
Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenler için bir doktor olarak onları hayatta tutamadığı için üzgün olduğunu belirten İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, “Ama biliyoruz ki onların canı, onların ruhu, onların görüşleri yaşıyor. Biz yaşamımıza sahip çıkma talebini, hayatımıza sahip çıkma talebini genç bedelerle ödedik. Buradaki sorumlular hukuk önünde, kamu vicdanı önünde, emek önünde ve insanlık tarihi önünde hesap verene kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz” dedi.
Basın açıklamasını okuyan Yapıcı, “Bilinmelidir ki, muktedirlerin çaresizliğinin ve korkaklığının göstergesi olan bu kirli politika, şiddet ve adaletsizliğe karşın bizler; en yalın, en çıplak, en haklı halimizle bizi biz yapan bütün değer ve renklerimizle, sarsılmaz bir sağduyu, direnme gücü, kararlılık ve inanılmaz bir yaratıcılıkla, yaşamın olduğu her alanda bir aradayız ve meydandayız. Taksim Dayanışması olarak taleplerimizden ve kazanımlarımızdan vazgeçmediğimizi tekrar hatırlatmak için 31 Mayıs’ta Taksim’de, meydandayız” dedi.