Gündem 34 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

34 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

05.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

34 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Türk silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyinde İran sınır hattında yer alan Hakurk bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik başlattığı “Pençe Harekâtı”nın 10. günü geride kaldı. Harekât kapsamında 6 terörist daha etkisiz hale getirildi. Harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 34 oldu.

Haberin Devamı

Sızma önlendi

TSK’nın Hakurk merkezli hava ve kara harekâtı tüm hızıyla sürüyor. Tespit edilen terör hedefleri savaş uçakları ve ATAK helikopterleri tarafından belirli aralıklarla vuruluyor. Komandolar hedeflere adım adım yürüyor. Harekâtın ilk aşamasının, PKK’lıların Türkiye’ye geçişlerini kalıcı olarak engellemeye dönük olduğu bildirildi.

Bu kapsamda harekâtta teröristlerin geçiş koridorları kontrol altına alındı. TSK, bölgede ikinci aşama olarak, örgütün stratejik üslenme alanları, irili ufaklı kampları, yaşam alanlarının yanı sıra sınır hattı ile iç kesimleri birbirine bağlayan merkezlerini hedef aldı.

Önceki operasyonların aksine TSK, bölgede bölgede farklı taktik ve stratejiler uygulamaya başladı. Daha önce PKK kamplarına yönelik geçmişte yapılan harekâtlarda teröristlerden temizlenen bölgeler kısa süre sonra terk ediliyordu. TSK bir yıldır, sınır ötesindeki kritik bölgelerde kalıcı üsler kurulmaya başlandı. Kalıcı üslerle örgütün Irak’tan Türkiye’ye sızması engellendi.

Haberin Devamı

TSK’nın Hakurk bölgesindeki harekâtı Türkiye ve İran sınırlarındaki stratejik alanlarda sürüyor. Bu alanların, örgütün 1980’lerden bu yana kamp olarak kullandığı noktalar olduğu bildirildi. Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesinin karşısına düşen Hakurk bölgesindeki harekât, kuzey batı bölgesinde yoğunlaşıyor. Bradost bölgesi sınırları içinde yer alan stratejik noktalara doğru ilerleyen TSK, üç noktada kontrolü sağladı.

‘Pençe’ye devam

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter adresinden yapılan bilgilendirmede, Hakurk’ta başarılı şekilde devam eden Pençe Harekâtı’nda altı teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 34 olduğu kaydedildi. Bir diğer açıklamasında ise, Avaşin, Zap ve Gara bölgelerine düzenlenen harekâtlarda en az dört teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Diyarbakır-Lice bölgesindeki operasyonda da 5 PKK’lının öldürüldüğü açıklandı.

Sevkiyat sürüyor

Hakurk’un tamamen kontrol altına alınması ile harekât önümüzdeki dönemde Kandil’e kadar uzanacak. Bu kapsamda bölgeye yeni takviye güçler sevk edildi. Sınır hattındaki Derecik beldesine tank, zırhlı personel taşıyıcılara, askeri araç ve eğitimli operasyon birlikleri sevkiyatı gerçekleştirildi. 34. Hudut Tugay Komutanlığı’na ulaşan takviye güçlerin bir bölümü sınıra kaydırıldı.