Gündem 38 bölücüye alacakaranlık operasyonu yapıldı

38 bölücüye alacakaranlık operasyonu yapıldı

07.02.2018 - 18:05 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, örgütün amaç ve stratejileri doğrultusunda faaliyet yürütüp, birçok sokak ve saldırı eyleminin talimatını verdiği tespit edilen 31 HDK (Halkların Demokrasi Kongresi) üyesi yakalanarak gözaltına alındı.

38 bölücüye alacakaranlık operasyonu yapıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın şehir yapılanması içerisinde yer alan, örgütün sözde siyaset akademisi üyelerine yönelik olarak geçtiğimiz aylarda operasyon düzenlemişti. Başta Bağcılar olmak üzere İstanbul’un değişik ilçelerinde bulunan HDP ilçe teşkilatlarında kurulan sözde kurslarda, eğitim alan ve operasyonlar doğrultusunda gözaltına alınan çok sayıdaki örgüt üyesi ve yanlılarının ifadeleri ve bağlantıları doğrultusunda kendilerini yönlendirdikleri belirlenen 43 HDK üyesi tespit edildi.

Haberin Devamı

31'İ YAKALANDI 12'Sİ ARANIYOR

Siyasi yönlendirmenin yanı sıra, sokak ve saldırı eylemlerinde talimat verdiği belirlenen 43 örgüt şüphelisinin yakalanması için dün gece 20 ilçede 43 adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. TEM antiterör timleri ve Özel Harekat ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda haklarında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca gözaltı kararı verilen 31 şüpheli adreslerinde yakalanarak gözaltına alınırken, aranan 12 şüpheli ise adreslerinde bulunamadı.

TABANCA, TÜFEK, ÖRGÜTSEL DÖKÜMAN

Alacakaranlık vakti basılan adreslerde yapılan aramalarda bir tabanca, bir adet av tüfeği ile çok sayıda örgütsel doküman, dergi, kitap ve dijital malzemeler ele geçiren polisin firari 12 örgüt şüphelisini yakalama çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

CENAZE VE ANMA TOPLANTISI DÜZENLEYEN 6 MLKP'Lİ TUTUKLANDI

Öte yandan bir diğer bölücü terör örgütü MLKP'ye yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında, Suriye'de bölücü örgüt adına girdikleri çatışmalarda etkisiz hale getirilen teröristlere cenaze teöreni ve anma toplantısı düzenledikleri gerekçesiyle geçtiğimiz hafta gözaltına alınan MLKP (Marksist-Leninsit Komünist Parti) üyesi 7 örgüt üyesinden mahkemey sevk edilen 6'sı tutuklanarak cezaevine kondu.