Gündem 4 yetim kaldı yadigâr

4 yetim kaldı yadigâr

24.06.2010 - 00:45 | Son Güncellenme:

Eylül 2 yaşında... Rana 4... Rümeysa 14, Enes 7 yaşında... Küçükler henüz farkına varamasa da dün onlar PKK terörüne kurban giden babalarını toprağa verdi

4 yetim kaldı yadigâr

Ailesi Buse’yi asker selamı ile uğurladı
Subay olma hayallerini, Halkalı’da bindiği serviste, terör saldırısına kurban veren 17 yaşındaki Buse Sarıyağ için dün Ankara Elmadağ’da geniş katılımlı bir tören düzenlendi. Cenazesi önceki gece geç saatlerde İstanbul’dan baba ocağı Elmadağ’a askeri uçakla gelen Buse Sarıyağ için Üçevler Mahallesi’ndeki evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Kendisi de aynı saldırıda hafif yaralanan Ünal Sarıyağ, “Yıllarca benden ve silah arkadaşlarımdan kaçtılar.
Mertçe benim ve silah arkadaşlarımın karşısına çıksınlar. Kızım daha 17 yaşındaydı. 20 yıl dağlarda onlara karşı mücadele ettim, kızımı onlara karşı korudum, onlara vermedim, Batı’nın batısına geldim, kızım bana siper oldu” dedi. Buse’nin 8 yaşındaki Sude de oradaydı.

4 yetim kaldı yadigâr
Uçakta gelirken rüyasında ablasını gördüğünü söyledi Sude, “ Ablam, ‘Sana bir şey söyleyeceğim sakın benim için ağlamayın. Ben hep sizin yanınızda olacağım’ dedi” ifadelerini kullandı.

‘Biz askeriz, ağlama’
Buse’nin cenazesi ambulansla ilçe merkezindeki İstasyon Camisi’ne getirildi. Askerin yoğun biçimde katılımının sağlandığı cenaze törenine ilk gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık oldu. Başbuğ ve Işık, uzman çavuş olan baba Sarıyağ’ı teselli ederken, küçük Sude ile de ilgilendi. Başbuğ törene katılan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ayrı ayrı sohbet etti.
Cenaze, tören alanına girerken Sarıyağ ailesi tabutu asker selamıyla karşıladı. Daha sonra Sude ve baba Sarıyağ bir kez daha tabutun önüne giderek asker selamı verdi. Bu arada “Ablam benim” diye göz yaşlarına boğulan küçük Sude’yi babası “Biz askeriz, ağlama” sözleriyle uyardı.
Namazın ardından Buse Sarıyağ’ın cenazesinin üzerine annesi ve anneannesi tarafından gelin duvağı örtüldü.
Törenin ardından Elmadağ Yenimahalle Mezarlığı’na götürülen cenaze toprağa verildi. Cenaze töreni öncesi Elmadağ halkı “Teröre Lanet Yürüyüşü” düzenledi.
ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

4 yetim kaldı yadigâr

Törende Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Sude’yle yakından ilgilendi.

4 yetim kaldı yadigâr

Şehit Duran Bayram’ın eşi öğretmen Nurşem Bayram, yaşadığı acı nedeniyle cezane törenine katılamayınca, 4 yaşındaki şehit kızı Rana’yı teselli etmek, yakın akrabaları ile 2 kadın subaya düştü. Rana, babasının cenazesinin konulduğu top arabasına oturtuldu.

Adı yeğeninde yaşayacak
İstanbul Halkalı’da, askeri personel taşıyan servis otobüsüne PKK’nın düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Duran Bayram’ın cenazesi, memleketi Kayseri’de 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehidin kızı 4 yaşındaki Rana, babasının cenazesinin konulduğu top arabasına oturtuldu. Şehidin Uzman Çavuş ağabeyi Kenan Duran, “Eşim 2 ay sonra erkek çocuğumuzu dünyaya getirecek. Ona şimdiden kardeşimin adını koyduk. Şehidimin adı, göremeyeceği yeğeninde yaşayacak” dedi.

Bakan Yıldız da katıldı
Törene, daha önceki şehit cenazesinde yumruklu saldırıya uğrayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Bakan Yıldız, cenaze namazı öncesi aynı safta yan yana durduğu şehit babası Hüseyin Bayram’a başsağlığı ve sabır diledi. Yıldız için cenaze namazının kılındığı cami avlusunda sıkı güvenlik önlemleri alındı. Bakan Yıldız, bu kez namazı kıldıktan sonra şehitliğe gitmedi ve kısa süreli bir yürüyüşün ardından makam otomobiline binerek, Valiliğe geçti. Ardından da karayoluyla Ankara’ya döndü.
Duran Bayram’ın cenazesi, öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra top arabasına konularak Kartal Semti’ndeki Garnizon Şehitliği’ne götürüldü. Bu sırada şehidin 4 yaşındaki kızı Rana da babasının cenazesinin konulduğu top arabasına oturtuldu. Bu görüntü, görenlerin yüreğini dağladı. Şehidin cenazesi, Şehitlik’te gözyaşlarıyla toprağa verildi.
OKTAY ENSARİ - DEMET ÖZTÜRK Kayseri DHA

Haberin Devamı

4 yetim kaldı yadigâr


Bizim şehitlerimiz son şehitler olsun
Halkalı şehitlerinden 31 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik’in cenazesi, Hatay’ın İskenderun ilçesinde toprağa verildi. Yaklaşık 5 bin kişinin toplanması üzerine araç trafiğine kapatılan caminin bulunduğu Şehit Pamir Caddesi’nde tören yapıldı. Şehit cenazesi yol ortasına yan yana konulan masaların üzerine yerleştirildi.
Törende metanetini koruyan şehit eşi Emine Çelik, “Ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim. Ama bu bizim şehitlerimiz son şehitler olsun artık. O bir melekti. Onu uğurlamaya geldim. O 31 yaşında melek oldu. Tek tesellim şehit olması” diye konuştu. Şehidin ağabeyi Astsubay Başçavuş Cuma Çelik de tabuta sarılarak aynı zamanda meslektaşı olan kardeşiyle vedalaştı.
Şehidin tabutu, kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak bir süre taşındı, ardından da cenaze arabasına kondu. Bu sırada gözyaşı döken bir çok vatandaş şehidi alkışlayarak uğurladı. Cenaze götürüldüğü Karaağaç Asri Mezarlık’taki İskenderun Şehitliği’nde toprağa verildi.
UFUK AKTUĞ - MURAT KİBRİTOĞLU Hatay DHA

Haberin Devamı

4 yetim kaldı yadigâr


Babamı bir kez daha öpebilir miyim?

Jandarma Uzman Çavuş Uğur Ekiz’in (38) şehit olduğu haberi, babası Fikri Ekiz’e (73), kalp ameliyatı olacağı hastanede özel odada doktor kontrolünde sakinleştirici iğne yapıldıktan sonra verildi. Metanetli davranan, “Vatan sağ olsun” diyen şehit babası, acı haber verildikten sonra da bir süre hastanedeki odasında gözlem altında bulunduruldu. Ardından, taburcu edilip, törene katılmak üzere Erzin’e gönderildi.
Uğur Ekiz’in cenazesi, babaevinden Mahmutlu Mezarlığı’na götürüldü. Mezarlık önündeki törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze namazı kılınması için beklenirken baba Fikri Ekiz’den töreni oturarak izlenmesi istendi. Ancak o kabul etmeyince, bir koluna Korgeneral Nejat Bek girdi, diğer elini de Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek tuttu. Annesi Sevim Ekiz, eşi Sevilay Ekiz, çocukları Enes ile Rümeysa, şehidin fotoğrafını öptü. Ailesinin beklediği yere dönen Enes Ekiz, dayısına dönerek, “Babamı bir kez daha öpebilir miyim?” diye sordu. ‘Öp’ denilince de babasının fotoğrafını öpüp yerine geçti. Ardından cenaze namazı kılınıp, gözyaşlarıyla toprağa verildi.
MURAT KİBRİTOĞLU Hatay DHA

Haberin Devamı


4 yetim kaldı yadigâr

Haberin Devamı

KARDELEN’DEN PKK’YA TOKAT GİBİ SÖZLER
Ben de Kürdüm, size mi kaldı hakkımızı savunmak!

İstanbul Halkalı’da, PKK’nın askeri servis aracına bombalı saldırısında şehit düşen uzman çavuş Mehmet Çağlar Bölük (28), memleketi İzmir’in Tire ilçesinde düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.
5 bin kişinin katıldığı törende, kız çocuklarına destek amacıyla başlatılan Kardelen kamyanyası sayesinde okuyup öğretmen olan şehidin eşi Elif Bölük ile kucağından inmeyen 2 yaşındaki kızı Eylül’ün hali yürek dağladı. Elif Bölük, şehit eşinin Türk bayrağına sarılı cenazesini ve fotoğrafını kızı Eylül’e gösterek, “Bak işte baban melek oldu kızım” sözleri herkesin gözlerini yaşarttı.
Törene, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de katıldı. Törenin ardından şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere yüzlerce araçtan oluşan uzun bir konvoy eşliğinde 13 kilometre uzaklıktaki Doyranlı Köyü’ne götürüldü. Şehit eşi öğretmen Elif Bölük’ten mezarlıkta terör örgütü PKK’ya yönelik tokat gibi sözler geldi. “Yarın yine şehit olacak.
Ben de Kürdüm. Size mi kaldı hakkımızı savunmak. Bu bayrak inmesin hiç” diyen Elif’in sözleri yürekleri dağladı.
TURAÇ TOP - TURAN GÜLTEKİN İzmir DHA

‘Eylül’e bunu nasıl anlatacağız?’
Bölük’ün ailesinin yaşadığı evin bahçesinde sessizce gözyaşı döken şehidin kardeşi Sinan Bölük’le konuşuyoruz. Tarlada çalışırken almış haberi: “‘Ağabeyin yaralı, gel’ dediler. 4 yıl Mardin’deydi, bir şey olmadı. Terör onu İstanbul’da buldu. Ama en çok 2 yaşındaki yeğenim Eylül’e üzülüyorum. Ona bunu büyüyünce nasıl anlatacağız?”
Şehidin eşi Elif Bölük’le görüşmek için eve giriyoruz. Sadece “Sağolun” diyebiliyor başsağlığına gelenlere. Gözleri, hiçbir şeyden habersiz oynayan kızı Eylül’e dalıp gitmiş.
BANU ŞEN İzmir

4 yetim kaldı yadigâr

Bak yavrum baban melek oldu
Şehidin ‘Kardelen’ eşi Elif Bölük’ün 2 yaşındaki kızı Eylül’e babasının fotoğrafını gösterirken “Bak işte baban melek oldu kızım” sözleri yürek burktu.