Gündem 5 doktor, bir kedi ve bir köpek için seferber oldu

5 doktor, bir kedi ve bir köpek için seferber oldu

08.04.2010 - 11:14 | Son Güncellenme:

Bitlis’te tüfekle vurulan polis köpeği ile bacağı kırılan kedi, 5 doktorun katıldığı operasyonla ameliyat edildi.

5 doktor, bir kedi ve bir köpek için seferber oldu

Kedi ve köpeğin ameliyatına, Bitlis Bir Damla Yaşam Derneği Başkanı, üyeleri, veteriner hekim, ortopedi uzmanları, ortopedi teknisyeni ve üroloji uzmanı katıldı.

Bitlis Bir Damla Yaşam Derneği Başkanı Dr. Ufuk Bayraktar, veteriner hekimin köpek ve kediye anestezi uyguladığını ve iki hayvanın kırıklarının ortopedi uzmanları tarafından ameliyat edildiğini söyledi.

Bayraktar, köpek ve kedinin bacaklarındaki kırık bölgelere uzman hekimlerin vida yerleştirdiğini ve iki hayvanın da kısa zamanda sağlığına kavuşacağını belirtti.

Polis köpeğine tüfekle ateş edilmesi sonucu, tüfekten çıkan saçmaların köpeğin bacağını ayağını kırdığını ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu.

"Arıcılık mevkisi 94 polis kontrol noktasında, bir polis köpeğinin ayağının kırıldığını bize söylediler. Gelip köpeğe baktım ve köpeğe tüfekle ateş edilmesi sonucu, saçmaların köpeğin ayağını kırdığını göndüm. Tarım İl Müdürlüğü’nde görev yapan veteriner hekim Durmuş Kahveci’ye ulaştım. Durumu kendisine anlattım ve köpeğin ameliyat edilmesi gerektiğini söyledim. Bize yardımda bulundu. Ardından, Tatvan Devlet Hastanesi’nde görev Ortopedi Uzmanları Dr. Hasan Yoldaş ve Bahattin Kerem Aydın’a ulaştık. Bize yardımcı olacaklarını söylediler. Ameliyatı, veteriner hekim Kahveci’nin gözetiminde, ortopedi uzmanlarımız, ortopedi teknisyeni Refik Şengül, Bitlis Devlet Hastanesi’nde görev yapan Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Menderes Şahin ve dernek üyelerimizle birlikte gerçekleştirdik. Ayrıca duyarlı bir vatandaş ayağı kırılan kedisini bize getirdi, iyileştirmemizi istedi. Kediyi de ameliyat ettik."

SOKAK HAYVANLARI BİTLİS’TE EZİYET GÖRÜYOR

Kentte sokak hayvanlarının eziyet gördüğünü dile getiren Bayraktar, bir canlıya hiç kimsenin zarar vermemesi gerektiğini ifade etti.

Bayraktar, şunları kaydetti.

"Sokak hayvanları Bitlis’te eziyet görüyor. Bu hayvanlara eziyet edilmemesi gerekiyor. Bu nedenle duyduğumuz kötü olaya her şeye koşuyor ve müdahale etmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar sokak hayvanlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hayvanlara eziyet yapılması, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince suç. Bu suçlar Kabahatler Kanunu’na giriyor. Suçun mahiyetine göre ihbar edildiğinde, Tarım İl Müdürlüğü hayvanlara karşı eylemi gerçekleştiren kişiye ceza veriyor."