Gündem 5 gün kesintisiz müzik

5 gün kesintisiz müzik

07.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki festival kültüründe önemli bir yere sahip olan Zeytinli Rock Festivali’nin programı açıklandı. Bu yıl 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival aralarında Sepultura’nın da olduğu isimleri ağırlayacak.

5 gün kesintisiz müzik

Programları peşi sıra açıklanan festivaller müzikseverlerin heyecanını katlamaya devam ediyor. İlki 2005 yılında gerçekleştirilen Zeytinli Rock Festivali, 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında beş gün süreyle binlerce müzikseveri ağırlamaya hazırlanıyor. Beş gün boyunca farklı sahnelerde konser verecek olan birbirinden önemli isimler geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu sene de Dalyan sahilinde izleyicilere kesintisiz müzik deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Zeytinli Rock Festivali, rock müziğinin de ötesine geçip farklı türlerden müzisyenleri de festival sahnesinde müzikseverlerle buluşturacak. Beş gün boyunca üç farklı sahnede doksan ismi ağırlayacak olan festival, geçtiğimiz yıl iki yüz bin müzikseverin katılımına tanıklık etmişti.

Haberin Devamı

Siyah Sahne ve Kırmızı Sahne’nin yanı sıra bu yılın sürprizi Zeytinli Rock Festivali kapsamında kurulacak olan Akustik Sahne. Alternatif müzisyenlerin ağırlıkta olduğu Akustik Sahne’nin dikkat çeken isimleri arasında Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Bülent Ortaçgil, Yeni Türkü, Murat Yılmazyıldırım, Pilli Bebek, Ogün Sanlısoy, Ezgi Aktan, Gündoğarken, Mehmet Güreli, Kalben, Hüsnü Arkan ve Tuna Kiremitçi yer alıyor.

İlk gün Selda Bağcan

29 Ağustos’ta başlayacak olan Zeytinli Rock Festivali’nin ilk gününde Selda Bağcan & Boom Pam sahne alacak. Aynı gün Siyah Sahne’de müzikseverlere performans sergileyecek olan diğer önemli isimler Teoman, Mabel Matiz, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions ve Gaye Su Akyol. Kırmızı sahne ise Hey! Douglas ve Sena Şener’i ağırlayacak.

Haberin Devamı

30 Ağustos’ta ise etkinlik alanındaki sahneler, Duman, Ceza, Cem Adrian, Can Bonomo ve Ezhel’e ev sahipliği yapacak. 31 Ağustos’ta Athena, maNga, Ceyl’an Ertem, Umut Kuzey, Yüzyüzeyken Konuşuruz ve Gazapizim müzikseverlerle buluşacak. Festivalin dördüncü günü olan 1 Eylül’de festival, Şebnem Ferah’tan Büyük Ev Ablukada’ya, Pamela & Ümit Besen’den Baba Zula’ya farklı müzik türlerinden önemli isimlerin performanslarına sahne olacak.

Kapanışta Sepultura

Doksan ismin sahne alacağı festivalde dünyaca ünlü gruplar da müzikseverlere performanslarını sergilemeye hazırlanıyor. Bu yılki festivalin uluslararası boyuttaki en dikkat çekici ismi kuşkusuz Sepultura. Daha önce de birçok kez İstanbul’da konser veren Sepultura, 2 Eylül akşamı Siyah Sahne’de Zeytinli Rock Festivali’nin kapanışını gerçekleştirecek. Aynı gün sahne alacak olan diğer önemli isimler ise Pentagram, Moğollar ve Hayko Cepkin.

5 gün kesintisiz müzik

Ceyl’an Ertem (üstte) ve Gaye Su Akyol (sağda), festivalde dinleyicileriyle buluşacak.