Gündem 5 ilde 560 köy yolu ulaşıma kapandı

5 ilde 560 köy yolu ulaşıma kapandı

06.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu'da kar esareti sürüyor.

5 ilde 560 köy yolu ulaşıma kapandı

Yoğun kar yağışı nedeniyle beş ilde 560 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler yolları açmak için 7/24 mesai yaparken,
iki ilde eğitime bir gün ara verildi.

Haberin Devamı

KARADENİZ: Soğuk hava ile birlikte etkili olan kar yağışı nedeniyle Artvin'de 114, Rize'de 26, Gümüşhane'de 95 olmak üzere toplam 235 köy yolu ulaşıma kapandı. Belediye, İl Özel İdare ve Kara yolları ekipleri, iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürürken, Gümüşhane'de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Öte yandan Bartın'da eriyen kar suları, Bartın Irmağı ile birlikte denize taşındı. Irmağın denize döküldüğü bölge, çamur rengini aldı.

Kuzey Ege Denizi için ‘fırtına’ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2'nci Bölge Müdürlüğü, Kuzey Ege Denizi için fırtına uyarısı yaptı. Güney yönünden esecek fırtınanın saatteki hızının, zaman zaman 75 kilometreye kadar çıkabileceği vurgulandı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için başta denizciler olmak üzere herkesin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Buz sarkıtları temizlendi

DOĞU: Erzincan’ın etkili olan kar ve tipi dolayısıyla 38 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEYDOĞU: Van’da da etkili olan kar yağışı nedeniyle 287 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Özalp ve Saray ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Öte yandan Özalp ilçesinde dondurucu soğuk etkili olurken, itfaiye ekipleri çatılarda oluşan buz sarkıtlarını temizlemeye çalışıyor.