Gündem Operasyon haberleri art arda geliyor! Çok sayıda gözaltı...

Operasyon haberleri art arda geliyor! Çok sayıda gözaltı...

04.03.2020 - 07:58 | Son Güncellenme:

İzmir merkezli 5 ilde, 2019 yılında yapılan ‘polis memurluğundan Komiser yardımcılığına yükselme’ sınavlarında yapılan usulsüzlük iddiaları ile ilgili 31 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Gaybubet evlerine yapılan operasyonlarda da 53 kişi gözaltına alındı.

Operasyon haberleri art arda geliyor Çok sayıda gözaltı...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY (Fetullahçı Terrör Örgütü) Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik soruşturmalar devam ediyor. Soruşturma kapsamında, 2019 yılında yapılan ‘polis memurluğundan Komiser yardımcılığına yükselme’ sınavlarında yapılan usulsüzlük iddiaları ile ilgili olarak 5 ihraç Komiser yardımcısı, 1 ihraç Başpolis memuru, 1 aktif Komiser, Bylock, Bankasya artan hesap, beyan ve teşhis gibi aleyhlerinde deliller bulunan 1 iş insanı, 4 esnaf, 5 öğretmen, 1 muhasebeci, 1 banka çalışanı, İzmir Barosuna kayıtlı 2 avukat ve diğerleri de çeşitli mesleklerden olmak üzere toplam 31 şüpheliyi yakalamak amacıyla bu sabah saatlerinde İzmir, İstanbul, Manisa, Amasya ve Muğla illerinde polis ekiplerince eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Şüphelileri yakalamak için başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Adana’da Bylock operasyonu

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı terör örgütü FETÖ’nün iletişim ağı olan ‘Bylock’ kullandığı belirlenen 9 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri şafak vakti operasyonu düzenlendi. Düzenlenen operasyonla çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar adli tıp birimindeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

İzmir'de gaybubet evlerine operasyonda 53 kişi gözaltına alındı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve başka illerdeki cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalar kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 53 kişi için il emniyet müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

Hücre evlerinde yapılan aramalarda 53 kişi gözaltına alınırken bir miktar para, 69 adet cep telefonu ve 48 sim kart, 10 adet sahte kimlik, 12 adet laptop bilgisayar, 12 tablet, 35 adet hafıza kart, 3 adet harici modem, 2 adet taşınabilir WİFİ, 15 adet flaş bellek, 39 adet ankesör kartı ve çok sayıda örgütsel yayın, doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.