Gündem 5 yılda 100 kadın girişimci eğitildi

5 yılda 100 kadın girişimci eğitildi

15.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacıları arasında yer alan ÜNLÜ & Co, kadınlara yönelik projeleri ile öne çıkmaya devam ediyor.

5 yılda 100 kadın girişimci eğitildi

Kuruluşunun 25’inci yılını ‘Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı’ sergisine sponsor olarak kutlayan firma, 5 yıl önce Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Endeavor Türkiye desteği ile hayata geçirdiği Kadın Girişimciler Akademisi’nde de 100’üncü mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde konuşan Ünlü&Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü şunları söyledi:

Haberin Devamı

'İlham olacaklar'

"Bizler kadının istediğinde başaramayacağı hiçbir şey olmadığını biliyoruz. Yeter ki kadınlarımızın önünde engel değil, onların arkasındaki destekleyici güç olalım. Bu bilinçle Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Endeavor Türkiye desteği ile hayata geçirdiğimiz Kadın Girişimciler Akademisi, beş yılda 100 kadın girişimciye eğitim verdi. Hayatlarına dokunmuş olduğumuz bu 100 girişimcimizin ülkemizdeki tüm kadınlara ilham kaynağı olacağına inanıyoruz."

9 aylık eğitim

Dokuz ay süren Akademi kapsamında katılımcılara eğitim, mentorluk, networking ve yatırımcılar ile buluşma fırsatları sunulduğunu kaydeden Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü; "Kendi işini kurmak isteyen kadınlar açısından cesaret ve özgüvenin yanı sıra eğitim ve donanım önemli. Akademi ile hedefimiz; kadınlara iş fikirlerini hayata geçirme sürecinde gereksinim duydukları her konuda rehberlik yaparak kariyer yolculuklarında onları cesaretlendirmek oldu. Bugün son mezunlarımızı verirken bir yandan hedeflerimizi gerçekleştirmiş olmanın gururunu taşıyor, bir yandan da böylesi anlamlı bir projenin sonuna gelmiş olmaktan buruk bir mutluluk duyuyoruz.”

Haberin Devamı

Kadın sanatçılara destek

Ünlü, ‘Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı’ sergisine ilişkin de “Bu sergiye sponsor olmak bizler için gurur verici. Sergi, sanat tarihinin gözden kaçırdığı ya da ihmal ettiği sanatçı kadınları fark edilmesi ve bu isimlerin görünür kılınması için önemli bir kilometre taşı olacak” dedi.