Gündem 50 yaş sırları

50 yaş sırları

01.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘En mutlu olduğunuz yaş 50’ diyen dünyaca ünlü kalp cerrahı Dr. Öz, bu yaşlardaki insanlar için sağlık sırlarını 4 maddede anlattı

50 yaş sırları

Dünyaca ünlü Türk kalp cerrahı Mehmet Öz (52), 50 yaş üzeri için sağlık sırlarını ABD’nin internet haber sitesi Hollywood Access’le paylaştı. Hayatı bir oyun gibi algıladığını söyleyen Öz, “Bu oyunda olmanın keyfini çıkarıyorum” diye konuştu. “En mutlu olduğunuz yaş 50. Artık tüm meselelerini halletmiş ve endişelerden arınmış oluyorsunuz” diyen Öz’ün tavsiyeleri şöyle:

Kahvaltı çok önemli
1. Diyet uyguladığınız zaman kahvaltıyı beslenme programınızın en başına koymalısınız. Bedenimizin biyolojik olarak sabah öğününe ihtiyacı var. Bu yüzden, kahvaltıyı atlamak yanıltıcı olur ve kıtlık sinyali olarak algılanır. Metabolizma hızınız düşer ve gün boyu aldığınız diğer besinleri yakmakta zorlanırsınız.
2. Stresle başa çıkabilmek için verdiğiniz sözleri tutun. Gideceğiniz yere beş dakikalık bir gecikme bile stres seviyesinin yükselmesine neden olur. Bu da tansiyonun yükselmesi ve iltihaplanmaların kronikleşmesinde rol oynar. İşe 9:00’da gitmek yerine beş dakika önce gitmek gibi önlemlerle stresten uzak durulabilir.

Egzersiz için 10 dakika
3. Mutlaka tüm vücudunuzu esneterek çalıştırın. Her sabah yalnızca 10 dakika esneme egzersizleri, kalp hastalıklarından
stresin azalması ve dolaşımın hızlanmasına kadar birçok fayda sağlar.
4. Uyku ihtiyacınıza saygı duyun. Sabah 6:00’da kalkan biri için akşam 22:00’de uyku hazırlıklarına başlamak ve gece uykusu almak beden sağlığı için çok önemli.