Gündem 6 bin kişi tek tek boy ölçtürdü

6 bin kişi tek tek boy ölçtürdü

25.01.2011 - 10:43 | Son Güncellenme:

.

6 bin kişi tek tek boy ölçtürdü

6 bin kişi tek tek boy ölçtürdü

Haberin Devamı

İZMİR’de Adalet Bakanlığı tarafından açılan sözleşmeli ve kadrolu 574 memur kadrosuna, Türkiye’nin 81 ilinden gelen lise ve üniversite mezunu 6 bin 144 kişi başvurdu.

Adalet Sarayı koridorları, infaz koruma memuru, katip olmak için sınava girecek olanların yoğunluğunu yaşadı. Daha önceden başvuran 6 bin 144 kişi, boy- kilo kontrolü için uzun kuyruklarda saatlerce beklemek zorunda kaldı. Adli Yargı Komisyonu tarafından düzenlenen sınavlar sonunda bu yıl, sıhhı tesisatçı, metal işleri, kaloriferci, ziraat teknisyeni, otomotiv teknisyeni, inşaat teknisyeni, bilgiyasar teknisyeni, infaz koruma memuru, katip ve şoför kadroları için toplam 574 kişi alınacağı belirtildi.

İzmir Adli Yargı Komisyonu, en çok memur alımı Yeni Şakran’da yazın faaliyete geçecek olan yeni cezaevi kompleksi için ve diğer cezaevlerindeki eksik kadrolara da takviye için sınavları yapmaya başladı. 2 ay öncesinden sözleşmeli ve kadrolu memur alınacağı duyurulduktan sonra, 81 ilden gelerek sınava başvuruda bulunan adaylar boy ve kilo kontrolüne geldi. KPSS’den 70 ve üzerinde puan alan sözleşmeli ve kadrolu memur adayları, 27 Ocak tarihinden sonra bölümlerine göre yapılacak olan sözlü ve yazılı sınavlara girecek. Bayanlarda 165 cm, erkeklerde ise 175 cm’den az olmama kaydı aranan adaylar, 31 Ocak’ta sözlü mülakata katılacak.

İş başvurusunda rekor başvuru ise kadınlardan geldi. Adliye de katip olmak isteyen 590 kişi, 8 kişilik katip memuru olmak için başvuruda bulundu. İkinci başvuru yoğunluğu ise şoförler kadrosunda oldu. 149 kişi, 11 sözleşmeli şoförden biri olabilmek için başvuruda bulundu. Çoğunluğunun üniversite mezunların oluşturduğu memur adaylarından en şansız olan aday kadro ise 37 kişinin başvurduğu ve sadece 1 kişinin alınacağı bilgisayar teknisyenliği sınavında yaşanacak.