Gündem 8 Ağustos 2017 İstanbul hava durumu

8 Ağustos 2017 İstanbul hava durumu

08.08.2017 - 10:07 | Son Güncellenme:

Meteoroloji verilerine göre artan nemle birlikte çok yüksek şekilde hissedilecek olan sıcak hava İstanbul'da hissedilmedi. Yoğun neme rağmen havanın bulutlu olması İstanbul'u güneşin yakıcı etkisinden korudu. İstanbullular ilk kez Meteoroloji'nin yanılmış olmasına sevindi...

8 Ağustos 2017 İstanbul hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesine dün milyonlarca İstanbullu için kabus gibi bir tahmin raporu koydu. Tahmine göre, 8 Ağustos’ta İstanbul’da 12:00 ile 15:00 saatleri arasında aşırı nem yüzünden sıcaklığı 53 derece olarak hissedilecekti. Ancak, bugün saatler 12:00’yi gösterdiğinde serinleten bir rüzgar ve gökyüzünde güneşi engelleyen nem bulutları, hal böyle olunca da 53 derece sıcaklık yoktu.

Haberin Devamı

İstanbullular böylece Meteoroloji’nin yanılan tahmini karşısında ilk kez kızmak yerine sevindi. Çünkü, cehennem sıcaklarından eser yoktu. Tıpkı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun dediği gibi, “Hava birazcık ısınmış” meteorolojinin raporundaki gibi abartılacak bir sıcaklık yükselişi yaşanmamıştı.

HAFTANIN KALANINDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji’nin haftanın kalanı için yaptığı tahminlere göre yurdun büyük bir kısmı sıcaklarla boğuşacak. Bazı bölgelerde yerel olarak sağanak yağışlar görülecek.

"VATANDAŞLARIMIZ TEYAKKUZDA OLSUN"

Kadir Topbaş'tan bugün için sağanak uyarısı geldi. "Afet boyutundaki sağanakların önüne geçmek çok kolay değil. Bu bakımdan bize düşen görevleri yapıyoruz ama vatandaşlarımızı da teyakkuz halinde olmaları konusunda uyarıyoruz"

Topbaş, İstanbul'da iki kez büyük sağanak görüldüğünü hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Şu anda uzmanlar, 'Bu saatlerde dışarıda olmayın' diye uyarıyorlar. Biz işimizin başındayız. Kente ve insanlığa hizmet vermek adına zamanla yarıştığımız için tabii ki çalışıyoruz. Ancak bu uyarıları vatandaşlarımızın dikkate almasını istiyoruz. Vatandaşlarımız dikkat etsinler. Başka uyarılar da gelmekte. Çok aşırı sıcakların ortaya çıkardığı basınç değişiklikleri, Meteorolojinin verdiği bilgilere göre, önümüzdeki hafta veya gelecekteki zaman dilimi içerisinde yine aşırı yağışlar gelebilir. Belediye olarak dere ıslah çalışmalarına yoğun şekilde devam etmekteyiz. Daha önce problemlerin yaşandığı Cendere Deresi'nde, ıslah ettiğimizden beri artık taşkınlar ve buna bağlı sorunlar yaşanmıyor."

Pek çok derenin ıslah edildiğini ayrıca ciddi önemler aldıklarını ve almaya devam ettiklerini ancak afet boyutundaki sağanağın önüne geçmenin çok kolay olmadığını vurgulayan Topbaş, vatandaşların teyakkuz halinde olmasını isteyerek, şunları kaydetti:

"Bu bakımda bize düşen görevleri yapıyoruz. Vatandaşlarımızı da teyakkuz halinde olmaları konusunda uyarıyoruz. Şunu ifade etmek isterim. Türkiye'de bir yerel yönetim anlayışını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde başlattık. O dönemlerde "çöp-çamur-çukur dediğimiz zaman diliminde yollardan geçilmez, 35 yaş altı bunu bilmeyecektir, bilemez de. Çöpler toplanamazdı. Su problemi vardı. İstanbul terk ediliyordu."

Haberin Devamı

İL İL HAVA DURUMU