Gündem 8 STÖ’den ortak açıklama: Dost devletlerden destek bekliyoruz

8 STÖ’den ortak açıklama: Dost devletlerden destek bekliyoruz

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadında yer alan 8 sivil toplum örgütü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ortak açıklama yaptı. TOBB’dan yapılan açıklamada, HAK-İŞ, Memur-Sen, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, Türkiye KAMU-SEN, TOBB ve TZOB’un, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili ortak mesajı paylaşıldı.

8 STÖ’den ortak açıklama: Dost devletlerden destek bekliyoruz

15 Temmuz’un Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti devleti için bir milat olduğu ifade edilen açıklamada, 15 Temmuz’un darbenin ötesinde bir işgal girişimi ve Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana ülkenin karşılaştığı en büyük tehlike olduğu hatırlatılarak, “Geçmişte yaşanan darbelerin ve demokrasimize yönelik müdahalelerin zulmünü ve utancını yaşayan milletimiz, bir daha böyle bir zillete asla rıza göstermeyeceğini, hakimiyetin asıl sahibinin vesayetçi zihniyetler değil, milletin kendisi olduğunu ilan etmiştir” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Türk milletinin cesareti ve ferasetiyle bu büyük belayı durdurduğuna işaret edilerek, Çanakkale’deki, Kurtuluş Savaşı’ndaki eşsiz ruhun yeniden ortaya konulduğu belirtildi. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve medyanın kararlı duruşlarıyla “destan” yazdığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

Büyük bedel ödendi

“Demokrasimizin, kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan ettik, Türkiye Cumhuriyeti’ni milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik.

Yurt dışındaki muhataplarımıza ve siyasetçilere sesleniyoruz. Kaynağı ne olursa olsun, darbe ve terör bir insanlık suçudur. Başta FETÖ olmak üzere, terör örgütlerinin tamamına karşı mücadelede, dost ve müttefik devletlerden desteklerini bekliyoruz. İftira kampanyalarına değil, gerçeklere kulak vermeye, buna göre tavır almaya davet ediyoruz. Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz, Türkiye’nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Her zaman milletimizin tarafındayız, demokrasimizi savunmaya devam edeceğiz. FETÖ’nün kirli yüzünü ortaya koyan hain darbe teşebbüsüne o gece kararlılıkla karşı durduğumuz gibi o günden bugüne de devletimizin mücadelesine destek verdik, vereceğiz. Daha büyük bir azimle çalışacak, Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız.”