Gündem ABD’de sanal kumar sitelerine operasyon

ABD’de sanal kumar sitelerine operasyon

17.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) New York’ta ülkenin en büyük üç internet sitesinin yasadışı kumar oyanattığı gerekçesiyle operasyon düzenlediği bildirildi

ABD’de sanal kumar sitelerine operasyon

FBI, yasadışı kumar oynamanın yanı sıra banka dolandırıcılığı ve illegal yoldan bankaları manipüle ederek milyarlarca doları hesaplarına aktaran 11 kişi hakkında suçlamada bulundu.
Manhattan savcıları, olay üzerine pokerciler tarafından kullanılan 17 ülkedeki 75’ten fazla bankaya milyarlaca dolarlık illegal para akışının durdurulması yolunda talimat verdi.
ABD Adalet Bakanı Preet Bharara, şebekenin yasadışı kumardan elde edilen paraların transferini sağlamak için Amerikan bankalarının bazılarına hile yoluyla bazılarına da rüşvet vererek milayarlarca doların transferini aşamalı olarak sağladıklarını belirtti.
Yasadışı kumar oynatan ve milyarlarca doları aklama faaliyeti gösteren “şirketlerin” merkezlerinin ise ABD dışında olduğu ve PokerStars, Full Tilt Poker ve Absolute Poker olarak belirlendiğı açıklandı. Hazırlanan iddianamede, şebeke mensuplarının şimdiye kadar para aklama ve transferinde 3 milyar dolar tutarında para kaybına neden oldukları kaydediliyor.

8 kişi aranıyor
Yasadışı kumar şebekesiyle ilgili 11 kişiden 2’sinin Las Vegas’ta yakalandığı, bir kişinin Utah’ta teslim olması beklenirken, geri kalan 8 kişinin de henüz ele geçirilmediği bildirildi. Las Vegas’ta yakalanan Chad Elie (31) ise kendi kefaletiyle daha sonra bırakıldığı açıklandı.