Gündem ABD’li uzmanın tacizi belgelendi

ABD’li uzmanın tacizi belgelendi

25.07.2018 - 01:43 | Son Güncellenme:

Emniyet ve bilirkişi raporlarıyla, ABD’li öğretim üyesi Halloran’ın Doç. Demiralp’e erkek cinsel organlarının bulunduğu 9 fotoğraf ile küfürlü mail gönderdiği tespit edildi

ABD’li uzmanın tacizi belgelendi

Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Özel Demiralp’e aynı bölümde uzman olarak görev yapan ABD’li öğretim üyesi Michell Halloran’ın cinsel tacizde bulunduğu iki ayrı resmi raporla belgelendi. Emniyet ve bilirkişi raporları, Halloran’ın, kişisel mail hesabından Demiralp’e, erkek cinsel organlarının bulunduğu 9 fotoğraf ile küfürlü mail gönderdiğini ortaya koydu.
TBMM’ye ulaşan belgelere göre Halloran, söz konusu mail ve fotoğrafları odasındaki bilgisayarı gizlice kullanan Demiralp’in kendisine göndererek intikam almak istediğini savundu.
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde oluşturulan mobbing alt komisyonuna ulaşan Emniyet raporuna göre Halloran, Demiralp’e 9 adet erkek cinsel organını gösteren resim gönderdi.
Emniyet raporunda, “Şikayet dilekçesinde belirtilen IWTFY ibareli yazının şüpheli adresi olan sevisen.adam@gmail.com adresinde müşteri adresine gönderildiğine ilişkin kayıt tespit edilmiştir” denildi.

Ofiste çekilmiş
Raporda, Halloran’ın gönderdiği erkek cinsel organ fotoğraflarının ofis ortamında çekildiği vurgulanırken, “Çıplak bir yetişkin erkek şahsın cinsel organının sandalye üzerinde otururken çekilmiş toplam 9 adet resim dosyaları bulunmuştur” denildi. Raporda, bu fotoğrafların Halloran’ın bilgisayarı ve e-mail hesabından gönderildiğinin belgelendiği ve teknik analiz raporlarının şüphe götürmeyecek kadar net olduğu belirtildi.
Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine Hacettepe Üniversitesi de (H.Ü.) bilirkişi raporu hazırladı. Bu raporda da “Dava konusu mesajın sanık bilgisayarından yollandığı hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde saptanmıştır” denildi.

Komik savunma
Halloran ifadesinde Demiralp’e cinsel içerikli mail göndermediğini savunarak şu gerekçeyi öne sürdü: “Benim eskiden kullandığım sevisen.adam@gmail.com isimli bir mail adresim bulunmaktadır. Eşim Nilgün Halloran beni uyarıp bu mail adresinin Türkçe’de yanlış anlaşılabileceğini, cinsel çağrışımlar uyandıracağını belirterek kullanmamamı söyledi. Benim odamda kullanmış olduğum bilgisayarlar sürekli açık kalmakta ve müşteki şahısla odalarımız karşılıklıdır. Kendisi ile de 2007’de birtakım problemlerimiz olmuştu ve bu problemler bugüne kadar devam etti.”

Haberin Devamı