Gündem Abdi İpekçi’yi anıyoruz

Abdi İpekçi’yi anıyoruz

01.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

1 Şubat 1979’da Mehmet Ali Ağca tarafından katledilen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi, ölümünün 40’ıncı yıl dönümünde törenlerle anılacak.

Abdi İpekçi’yi anıyoruz

İstanbul Nişantaşı’ndaki evinin önünde suikast sonucu öldürülen Abdi İpekçi için ilk tören, mezarı başında gerçekleştirilecek. İpekçi’nin Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında bugün saat 11.00’de yapılacak anma törenine, İpekçi Ailesi’nin yanı sıra Milliyet gazetesi çalışanları, mesai arkadaşları ve gazeteci dostları katılacak.

Haberin Devamı

Konuşmalar ve sergi

Abdi İpekçi için ikinci tören ise Bağcılar Demirören Medya Center’daki Milliyet gazetesinde saat 13.30’da yapılacak. Anma töreninin açılış konuşmasını Demirören Medya Grubu CEO’su Mehmet Soysal ve Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı yapacak. Gazeteciler Sami Kohen, Doğan Hızlan, Güneri Cıvaoğlu, Altan Öymen, Ertuğrul Özkök ve Okşan Atasoy’un Abdi İpekçi’yi anlatacağı anma etkinliğinin kapanış konuşmasını ise Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi yapacak.

Anma törenin ardından Abdi İpekçi’nin dönemin ünlü siyasi isimleriyle gerçekleştirdiği röportajlar, ses kayıtları, aile ve meslek hayatından fotoğraflarının yer alacağı bir serginin açılışı gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi’yi anıyoruz

40 yıldır karanlıkta

1 Şubat 1979’da İstanbul Nişantaşı’ndaki evine çok yakın bir yerde Mehmet Ali Ağca tarafından katledilen Abdi İpekçi’nin ölümüne ilişkin pek çok nokta, aradan 40 yıl geçmesine rağmen hâlâ karanlıkta. Katilin bağlantıları, cezaevinden kaçışı ve cinayetin ardındaki güçlere dair birçok soru yanıtlanamadı.