Gündem Acı haber gelmişti... Furkan'ın ölümünde kan donduran iddia!

Acı haber gelmişti... Furkan'ın ölümünde kan donduran iddia!

06.05.2019 - 13:32 | Son Güncellenme:

Erzurum’da kaybolduktan 20 gün sonra kırsalda cesedi bulunan 4 yaşındaki Furkan Yiğit’in amca oğlu Suat Yiğit, Furkan’ın açlıktan öldüğünü öne sürdü.

Acı haber gelmişti... Furkanın ölümünde kan donduran iddia

Hastane önünde basın mensuplarına konuşan amca oğlu Suat Yiğit, “Biz öldürdük oraya mı koyduk. 20 gündür ortada yok. Çocuk açlıktan ölmüş. Köyde sapık var, hani sapık? Köylü dışarı çıkamıyordu. Rezalet” diye konuştu.

Haberin Devamı

'BEN BU ACIYA NASIL DAYANIRIM?'

Evladının ölüm haberini alan 3 çocuk annesi Gülperi Yiğit de yakınları ile birlikte hastaneye gitti. Morgun önünde ağıtlar yakan Gülperi Yiğit, yanında duran bir güvenlik görevlisine, "Siz niye gitmediniz oralara? Siz devletsiniz. Ben bu acıya nasıl dayanırım? Furkan çok uzakta da değildi. Küçük çocuk, soğuktan, açlıktan öldü" dedi. Annenin bu yakarışına güvenlik görevlisi ise "Gittik, gittik de yoktu. Size haber verecekler" diyebildi. Furkan Yiğit'in burada yapalına ön otopisisinin ardından cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.

4 yaşındaki Furkan'ın cesedi mahalleye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki arazide çobanlar tarafından bulundu. Budaklı kırsalında hayvanlarını otlattıkları sırada bir çukurun içinde çocuk cesedine rastlayan çobanlar, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri, cesedin 20 gün önce kaybolan 4 yaşındaki Furkan'a ait olduğunu tespit etti.

Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında küçük çocuğun babası, amcası, dedesi ve babaannesi gözaltına alınmış, baba Hınıs Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

Haberin Devamı