Gündem Adliye şehitleri 2. yılında anıldı

Adliye şehitleri 2. yılında anıldı

05.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlerin İzmir Adliyesi’ne yönelik saldırısını canı pahasına önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin ile seken kurşunun isabet etmesiyle şehit olan mübaşir Musa Can, ölümlerinin ikinci yılında törenle anıldı. Tören alanında ve balkonlarda konuşmaları izleyen bazı adliye çalışanlarının gözyaşı döktüğü görüldü.

Adliye şehitleri  2. yılında anıldı

PKK’lı iki terörist 5 Ocak 2017 tarihinde, İzmir Adliyesi’ne yönelik bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Bu sırada silahını çekip, son mermisine kadar teröristlerle kahramanca çatışan polis memuru Fethi Sekin şehit oldu. Seken kurşunlardan birinin isabet etmesiyle adliye çalışanı mübaşir Musa Can da şehit düştü. Fethi Sekin ve Musa Can için ölümlerinin ikinci yılında, İzmir Adliyesi’nin protokol kapısı iç alanında anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Eşleri de katıldı

Törene protokol üyelerinin yanı sıra şehit polis memuru Fethi Sekin’in eşi Rabia ile kızı Dila Sekin, mübaşir Musa Can’ın eşi Mecburiye Can da katıldı.

Tören alanında ve balkonlarda konuşmaları izleyen bazı adliye çalışanlarının gözyaşı döktüğü görüldü.

Adliye şehitleri  2. yılında anıldı

İzmir Adliyesi’nde düzenlenen anma törenine şehit Fethi Sekin’in eşi Rabia Sekin (solda), kızı Dila (sağdan ikinci) ile Musa Can’ın eşi Mecburiye Can da (sağdan üçüncü) katıldı.