Gündem Afad'a Nasıl Girilir? Afad'da Kurtarma Gönüllüsü Olmak İçin Yapılması Gerekenler...

Afad'a Nasıl Girilir? Afad'da Kurtarma Gönüllüsü Olmak İçin Yapılması Gerekenler...

24.05.2021 - 17:13 | Son Güncellenme:

Doğal afetlerden veya diğer durumlardan dolayı insanlar zor süreçler yaşayabiliyor. Doğal afetler veya büyük kazalar sonucu, AFAD yardım merkezi bölgeye ekip göndererek can ve mal güvenliğini sağlıyor. AFAD ekibine girmek isteyenler, nasıl gönüllü olabileceğini öğrenmek için araştırma yapıyor. AFAD'a nasıl girilir? AFAD'da kurtarma gönüllüsü olmak için yapılması gerekenler hakkında detayları derledik.

Afada Nasıl Girilir Afadda Kurtarma Gönüllüsü Olmak İçin Yapılması Gerekenler...

 AFAD'da gönüllü olarak gitmek için kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Sistem üzerinden başvuru yapılarak, her vatandaş gönüllü olarak AFAD kurtarma ekibine katılabiliyor.

Haberin Devamı

AFAD'a Nasıl Girilir?

Ülkemizde görülebilecek afetlerden sonra can ve mal güvenliğini sağlamak için ekipler görevlendirilir. AFAD ekipleri afet yaşanan bölgeye hızlı bir şekilde ulaşarak, insanları tehlikelerden kurtarmak için çalışmalar yapar. AFAD ekibine katılmak için kişiler gönüllü olarak başvuru yapabiliyor. AFAD ekiplerine katılmanın bazı prosedürleri bulunuyor. AFAD kurtarma gönüllüsü olabilmenin birçok şartı bulunuyor.

Kişiler gönüllü olmak için sistemler üzerinden başvuru yapıyor. AFAD ekiplerine katılmak isteyenlerin 18 yaşından küçük olmaması gerekiyor. 18 yaşını doldurmuş her birey kendi isteğiyle AFAD ekiplerine gönüllü olarak katılabiliyor. AFAD ekibine dahil olacak bireylerin, sağlıklı olması gereklidir. Yardım konusunda ön plana çıkaracak özellikleri bulunuyorsa yetkililere bilgi vermesi gerekir.

Haberin Devamı

AFAD'da Kurtarma Gönüllüsü Olmak İçin Yapılması Gerekenler

AFAD kurtarma ekibine gönüllü olarak katılmak mümkündür. AFAD ekibine katılmak isteyenlerin yapmaı gereken birçok başvuru bulunuyor. Afet zamanlarında yayınlanan başvuru hizmetleri kullanılarak, gönüllü olarak AFAD ekibine katılmak mümkündür. Kişilerin 18 yaşını doldurmasıyla birlikte, belirlenen şartlar doğrultusunda başvurularını yapabilir.

Başvurular otomatik olarak sistem tarafından onaylanır. Bireyler onay almasıyla birlikte, afet bölgesine ulaşarak yetkisini kullanabilir. Yapılacak olan yardımlarda yetkilendirilerek, yardım için gerekli olan hizmetleri sağlar. AFAD yetkililerine yardımcı olarak, insan güvenliğini yerine getirmek için hizmet verir.