Gündem Afrin’e topçu atışı

Afrin’e topçu atışı

15.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TSK, Suriye’nin Afrin kenti ve çevresindeki  PYD mevzilerini top atışlarıyla dövmeye başladı. Dün atışlara karşılık verilen Raco bölgesindeki önemli noktalar vuruldu. Sınıra tank desteğinde zırhlı sevkiyatı da sürüyor

Afrin’e topçu atışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, harekat sinyali verdiği Afrin’e yönelik kapsamlı hazırlıklar sürerken TSK, PYD/PKK’nın mevzilerini vurmaya devam ediyor. Atışlara karşılık verilen bölgelere ise misliyle atış yapılıyor. TSK, PYD’nin kontrolünde bulunan Kuzey Suriye’nin Afrin kenti ve çevresindeki mevzileri vurmaya devam ediyor. Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Oğulpınar sınır hattından yapılan atışlarla PYD’nin Hamame, Trench, Cindere, Dewe, Celeme, Hezve, Aske ve Sadare hatlarındaki mevzileri ateş altına alındı. Bölgede önceki gün öğle saatlerinden başlayarak aralıklarla devam eden şiddetli patlama sesleri, Suriye sınırındaki Türk köylerinden de duyuldu.

Haberin Devamı

Dün Kara Baba bölgesindeki PYD mevzilerine yönelik yapılan top atışlarına karşılık verilmesi üzerine Raco bölgesi sınırları içindeki Ferferke ve Pira Heşerkeya köyleri çevresindeki önemli noktalar vuruldu. Topçu atışları sonrası birkaç noktada çatışmalar da yaşandı.

Münbiç hedefte

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi sınır hattına da tank desteğinde zırhlı araçlar kaydırıldı. Hatay’dan Kilis’e uzanan Suriye sınır hattındaki Afrin ve Azez’e, buradan El Bab ve Cerablus’a uzanan Gaziantep’in Karkamış ilçesine kadar olan sınır hattında, askere “Hazır ol” talimatı verildiği öğrenildi. Afrin’in yanı sıra PYD’nin kontrolünde bulunan Münbiç’e yönelik de ÖSO grupları tarafından kapsamlı bir harekat hazırlığı yapıldığı ifade edildi. Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Hudut Karakolu’nda ise sessiz bekleyiş gün boyu sürdü. Karakola lojistik ihtiyaçlar için araçların girip çıktığı gözlendi. Askerler Oğulpınar Mahallesi’nde önlem alarak karakol bölgesine yabancı araç ve gazetecilerin geçişine izin vermedi.

Haberin Devamı

‘Güven konvoyu’

Sınır hattındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılırken Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zırhlı araçlarla ‘güven konvoyu’ oluşturup tur attı. Vatandaşlar da araçlarıyla konvoya katılıp klaksonla destek verdi.