Gündem Afşin lavantasını dünya tanıyacak

Afşin lavantasını dünya tanıyacak

13.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin ardından lavanta tarlalarıyla dikkat çekiyor. Tek parçada 380 dekarlık alana kurulan, güzel görüntüsü ve hoş kokusuyla turistlerin ilgi odağı haline gelen Rabia Parkı’ndaki lavanta tarlasının film ve dizilerin de gözde mekânı olması hedefleniyor.

Afşin lavantasını dünya tanıyacak

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ilçeyi turizm alanında atağa geçirmeyi hedeflediklerini belirterek “6 yıl önce peyzaj için lavanta yetiştirmeye başladık, lavantanın turizm ve ekonomik potansiyelini keşfettikten sonra ticari üretime yöneldik. 380 dekarlık alanda ticari lavanta tarlası oluşturduk. Lavantadan elde edilen 11 çeşit kozmetik ürünün test üretimini tamamladık. Yakında piyasada olacak” dedi.

Haberin Devamı

Özellikle kıraç arazilerde üretim yapan çiftçilere alternatif ürün kazandıracaklarını aktaran Güven, “Üç ayrı mahallemizde çiftçilerimiz üretime başladı. Sektörün oturmasıyla sadece lavanta değil gül, Maraş nanesi, ada çayı yağı gibi geniş bir yelpazede çiftçilerimize burada üretim yaptıracağız” diye konuştu.