Gündem Ağaç katliamına karşı Bodrumlular ayaklandı

Ağaç katliamına karşı Bodrumlular ayaklandı

18.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bodrum’un Kargıcak koyunda ağaçların kesildiğini gören çevre halkı, durumu jandarmaya bildirerek çevre katliamını durdurdu. Doğal SİT alanı olan bölgede yüzlerce ağacın kesilmesini protesto eden köylüler, kaymakamlığa şikâyette bulunacak...

Ağaç katliamına karşı Bodrumlular ayaklandı

Ege Bölgesi’nin ve Muğla’nın en önemli ilçesi Bodrum’un yeşiliyle ünlü koylarındaki ağaç kesimleri köylülerin ve çevrecilerin tepkisini çekti. Bodrum’a 30 km mesafedeki Çiftlik Mahallesi sınırlarında bulunan doğal sit alanı özelliğindeki orman arazisinde geçtiğimiz günlerde ağaçların kesildiğini gören köylüler mücadele başlattı. Bölgede yaşayan Mehmet kaptan isimli köylü, iş ve el makineleri ile ağaçları kesen işçiler görerek çevredekilere haber verdi. Küçük bir kumsala ve doğal plaja inen yol üzerindeki ağaçların Milas ilçesinden gelen işçiler tarafından kesildiğini gören Kaptan, hemen Jandarma’yı da arayarak yardım istedi. Jandarma ekiplerinin müdahale ettiği ağaç kesimi durdurulurken, toplanan vatandaşlar kaymakamlığa şikâyette bulunacak.

Haberin Devamı

Bodrum Kent Konseyi-Ekoloji ve Kent Kimliği Çalışma Grubundan Çiğdem Erko şunları söyledi:

‘İmara açılacak’

“Küdür, Aspat, Gerenkuyu, Kissebükü, Gündoğan bölgelerindeki yasa dışı imarlara karşı verdiğimiz mücadeleyi bu bölgemizde de yöre halkı ile birlikte vereceğiz. Duyumlarımız burada bir harita mühendisinin de çalıştığı yönünde. Yani bu yeşil cennetin imara açılacağını düşünüyoruz. Savcılığa suç duyurusunda bulunarak ağaç katliamının arkasında kimler olduğunu öğreneceğiz.”