Gündem Ağar: Peşmerge güçleri saldırıyı durdurmalıydı

Ağar: Peşmerge güçleri saldırıyı durdurmalıydı

30.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyindeki Türk Silahlı Kuvvetleri üssüne yapılan provokasyonun ardından gözler bölgedeki ve Suriye’deki diğer Türk askeri üslerine çevrildi.

Ağar: Peşmerge güçleri saldırıyı durdurmalıydı

TSK, Duhok bölgesinde yer alan Suri üs bölgesine, “sivil giyinimli PKK’lıların” yaptığı saldırı sonrası, sınır ötesinde yer alan tüm askeri üslere, bir dizi talimat verdi. TSK’nın, üs bölgelerindeki görevli personele, olası saldırı girişimlerinde alınması gereken önlemleri ilettiği ve angajman kuralları konusunda bilgi verdiği belirtildi. Personelin bilgilendirilmesi dışında üslerdeki fiziki güvenlik önlemleri de artırıldı.

Haberin Devamı

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar ise, Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, saldırının dış korumadan sorumlu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nce önlenmesi gerektiğini söyledi.

Ağar, şunları kaydetti: “Oradaki sosyolojik hareketin yerel güvenlik kuvvetleri tarafından durdurulması ya da yönlendirilmesi gerekiyor. Bunun yapılmadığını görüyoruz."

"Dağdaki üs bölgeleri ile sivil alanların içerisindeki üs bölgelerin refklesleri birbirinden farklı" diyen Ağar, "Dağdaki üsse, yapılan silahlı saldırıda karşılık verilmesi kolay. Ama sivil halkın içine gizlenmiş bir terör örgütü eylemi ile karşı karşıya isen, bunu eylem, kapına dayanmadan engellemek zorundasın. Bunu yapacak da yerel güvenlik unsurlarıdır" ifadesini kullandı.