Gündem Ağız tadına uygun diyet yapmanın yolları

Ağız tadına uygun diyet yapmanın yolları

30.04.2018 - 13:59 | Son Güncellenme:

Kaloriler, yağlar, karbonhidratlar ve tükettiğimiz tüm besinlerin enerjisiyle zayıf kalmak nasıl mümkündür diye çoğu insan düşünür. Sağlıklı zayıflamak için ağzımızın tadına uygun diyet nasıl olur, lezzetini kaybetmeyen yemekler eşliğinde zayıflayabilir miyiz? Tüm bu soruların cevaplarını araştırıp kilo vermenin tadını çıkarabiliriz.

Ağız tadına uygun diyet yapmanın yolları

Öncelikle diyete başlamadan kararlı ve istikrarlı bir tutum belirlemek, diyetimizi zorlanmadan severek yapmamızda etkilidir. Motivasyonu düşürmeden kararlı, istekli ve kendimizle barışık olmalıyız.

Haberin Devamı

Sağlıklı diyet yapmak

Kilo vermek için hafif ve en güvenli yollardan biri sebze tüketimidir. İstenilen fiziksel forma kavuşmanın bitkisel diyetle sağlanabileceği düşüncesi yaygındır. Diyetlerde örneğin, salataların zayıflatan etkisi göz ardı edilemez. Çiğ yenilemeyen hazmı zor sebzeler haşlanarak tüketilebilir. Ayrıca incir ve kayısı, suda bekletilerek suyu içilip meyveleri yenildiğinde bağırsakları rahatlatır. Sebze ve meyve ağırlıklı bir diyet de düşünülebilir. Rahatlatıcı özelliğiyle elmayı ara öğün olarak düşünebiliriz.

Az kalorili süt tercih edilebilir, meyve ve sebzeler de hafif lezzetler olarak ara öğünlerde yer edebilir. Diyet yemekleri tarifinde beyaz undan, tuzdan ve yağdan uzak durulmalıdır. Ekmeği azaltmak, salatalarla sebze ve meyveleri doğru değerlendirmek, yürüyüş ve spor aktivitelerinden vazgeçmeden vücut enerjimizi doğru kullanmak da sağlıklı zayıflarken diyete katkı sağlayan noktalardır.

Haberin Devamı

Tuzsuz lor peynirli salatalar, haşlama sebzeler, az yağlı ızgara etler ve beyaz et tercihi önceliklidir. Akşam yemeğini saatinde, düzenli yemek ve ağır yemekler tercih etmemek, mümkünse yatmaya yakın yemek yememek ve abur cuburları tüketmemek zayıflama sürecindeki önemli adımlardandır. Beyaz ekmek yerine tam buğdaylı veya kepekli ekmek tercih etmek, esmer un kullanmak, gün içerisinde bol bol su tüketmek mutlaka önerilir. Vücut dengesini korumak için sağlıklı diyet içerisinde şeker yerine kalorisi düşük meyveler tercih edilmelidir. Lifli meyveleri sıkmadan tüketebiliriz. Az yağlı tuz oranı düşük süt ürünlerini tercih edebiliriz. Yemeklere kullandığımız tuzun vücudumuza yararlı mineraller taşırken hafif olmasına da dikkat edebiliriz. Tüm bunlar diyet yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlardır.

Diyet yemeklerinde lezzeti kaybetmemek için

Şeker oranıyla vücut kalorisini yükseltmeyen seçenekleri değerlendirebiliriz. Yulafın rahatlatıcı etkisini tariflerimizde değerlendirebiliriz, böylece hafif tatlılar yaparken diyetimize uygun tadı yakalayabiliriz. Yulaflı kurabiyede tarçın, elma gibi meyveleri kullanarak lezzeti artırırken kayısı ile yulaf ezmeli kurabiyeler de alternatif seçenek olabilir. Beyaz un kullanmayarak ve şekerden uzak durarak tuzu azaltarak lezzetli yemekler yapabiliriz. Doğal zeytinyağını az ölçüde kullanarak fırında beyaz et ve haşlama sebze yemeklerine yer verebiliriz. Diyet yemeklerimizde sağlıklı ve düşük kalorili tariflere yer verebilir ve lezzeti kaçırmadan diyet yapabiliriz.