Gündem Ahmet’im bak herkes senin için ayakta!

Ahmet’im bak herkes senin için ayakta!

19.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında PKK’lıların açtığı ateş sonucu şehit olan 3 subay için Hatay Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen askeri tören duygu dolu anlara sahne oldu

Ahmet’im bak herkes senin için ayakta

Antakya Devlet Hastanesi morgundan ambulanslarla alınan şehit cenazeleri İl Jandarma Komutanlığı’ndaki tören alanına getirildi. Törene katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, şehit yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Tören boyunca şehit yakınları gözyaşı döktü. Jandarma Teğmen Ahmet Tarım’ın annesi Nevin Tarım, ”Oğlum Ahmet’im bak herkes senin için ayakta” diye ağladı. Törenin ardından ambulansla Hatay Havaalanı’na götürülen şehit cenazeleri buradan askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

Haberin Devamı

Ahmet’im bak herkes senin için ayakta

Orgeneral Necdet Özel

Orgeneral Necdet Özel gözyaşlarını tutamadı
Hatay’dan askeri uçakla Ankara’ya, ardından helikopterle Kırıkkale Şehir Stadı’na, ardından ambulans ile Nokta Camisi önüne getirilen şehit Binbaşı Erhan Dikmen’in için düzenlenen törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kırıkkale’nin 164. şehidinin cenazesinde 15 yıllık eşi Işılay, kızları 7 yaşındaki Bahar Selenay, 13 yaşındaki Pınar Dilay, babası Mehmet, annesi Dönüş Dikmen ile birlikte Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, Ak Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadri Durmaz, eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş da katıldı. Nokta Camii’nde musalla taşına konulan şehit Dikmen’in tabutuna sarılan yakınları gözyaşı döktü. Işılay Dikmen, yakınlarına “Ağlamayın, bak ben eşimi, yiğidimi kaybettim, ağlamıyorum. Sizler de ağlamayın ne olur? Düşman güldürmeyin” dedi. Şehit Dikmen’in tabutunun başına gelen Orgeneral Özel dua okurken, gözyaşlarını tutamadı. Şehit Binbaşı Dikmen’in cenazesi önce evinin önüne, daha sonra Delice İlçe Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında bir ihbar üzerine tören alanı yakınında bomba paniği yaşandı. Tören alanına 300 metre mesafede bir dispanserin yanında görülen çanta, paniğe neden oldu. Çantanın çevresi güvenlik çemberine alındı. Gelen bomba imha uzmanlarınca patlatılan çanta boş çıktı.
ÜMİT KOZAN, ERHAN GÖĞEM Kırıkkale DHA

Haberin Devamı

Ahmet’im bak herkes senin için ayakta

‘Kendini siper etti!’
Askeri uçakla Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’na getirilen şehit teğmen Ahmet Tarım’ın Siner Mahallesi’ne götürüldü. Şehit teğmenin annesi Nevin Tarım oğlunun tabutuna sarılarak, “Dalyan gibi oğlum bu tabuta nasıl sığdı? Kendini siper etti. Annesine hasret gitti Ahmet’im aylardır görmüyordum onu” diye gözyaşı döktü. Şehit teğmenin 4 aylık hamile eşi Neslihan Tarım da eşinin fotoğrafına sarılarak ağladı. Kütahya kent merkezindeki Ulu Camii’de kılınan namazının ardından şehit teğmenin cenazesi daha sonra Siner Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.
KÜTAHYA DHA

Haberin Devamı

Ahmet’im bak herkes senin için ayakta

Oğlunun doğum gününde şehit oldu
Tokatlı Komando Er Sinan Dündar (22), 1 yaşına basan oğlu Ömer’in doğum gününde Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde PKK’lıların görev yaptığı karakola yaptığı havan topu saldırısında şehit oldu. Şehit Sinan Dündar’ın memleketi Tokat’ın Zile ilçesinde dedesinin yaşadığı eve ateş düştü. Evli ve bir çocuk babası olan Dündar’ın eşi Dilek ile oğlu Ömer’in Ankara’da oturan anne ve babasının yanında yaşadığı öğrenildi. Askerliğin bitmesine 4 ay kalan Dündar’ınö dedesi Musa Dündar,”Vatan sağolsun, Türkiye sağolsun. En son konuştuğumuzda ’Çok şükür bir şey yok, karakoldayım’ diyordu. Neşeliydi” dedi. Dündar’ın dayısı Mustafa Yarar ise, “Bugün oğlu Ömer’in doğum günüydü. Ömer’in 1 yaşına bastı. Ama babası göremedi” diye konuştu. Şehidin yakınları dün Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törenin ardından Dündar’ın cenazasi ilçe mezarlığında toprağa verildi.
MUSTAFA TURAPOĞLU, FATİH YILMAZ Tokat DHA

Haberin Devamı

Ahmet’im bak herkes senin için ayakta

‘Vatan sağolsun’
Şehit Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya’nın cenazesini Elazığ Havaalanı’nda uçaktan indirilirken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit üsteğmenin ağabeyi astsubay İsmet Kaya’yı Korgeneral Galip Mendi, öperek teselli etmeye çalıştı. Mendi’nin başsağlığı dilediği şehit babası Mehmet Kaya ise, “Vatan sağ olsun, millet sağ olsun, Allah memlekete zeval vermesin ne diyeyim ben? Böyle insanlar gidecek ki bu ülke dursun, olmaz yoksa” diye karşılık verdi. Kaya’nın cenazesi Onurlar Cami’inde kılınan namazının ardından şehitlikte toprağa verildi.
ELAZIĞ DHA